A világ első kerekesszékes edzője az új Ferguson lenne az MU-nálHír | 2014.08.29.

Szívszorító, egyben csodás emberi történet. A Manchester United labdarúgócsapata kerekesszékes edzőt is alkalmaz – a Metro szerint ő az egyetlen, aki hivatalos papírral rendelkezik, és profi klubnál tevékenykedik. Sohail Rehman a legendás klub utánpótlásképzésében segédkezik.

Sohail Rehman egy éve lett az első kerekesszékes kvalifikált (edzői papírral rendelkező) futballedző a világon. A mindössze 22 esztendős fiatalember spinális izomsorvadásban szenved, de egészen 13 éves koráig barátaival az utcán, valamint egy helyi angol csapatban focizott. Nem sokkal később megkapta a lesújtó hírt: betegsége rosszabbodott, ezért egy éven belül kerekesszékbe kerül. Sohail ezt „élete legnehezebb beszélgetésének” nevezte. 16 éves korában szembenézett a nehézségekkel, és úgy döntött, nem adja fel a küzdést. Beiratkozott egy edzőtanfolyamra, ahol megszerezte a képesítést, majd helyi csapatának 10 éven aluli srácait edzette. 

Amikor a gyerekek azt kérdezték tőle, hogy nincs-e késztetése arra, hogy belerúgjon a labdába, így felelt: „Mindig hálásnak kell lenned azért, amid van. Lehet, hogy nem rúghatok labdába, de legalább láthatom azt. Arra kell gondolnod, hogy mindig van valaki, aki többet szenved nálad.” Kitartása pedig gyümölcsöt termett, a Manchester United mint utánpótlásedző alkalmazza, ő nevelheti a jövő David Beckhamjeit. Sohail azonban most sem dől hátra, céltudatosságát mutatja, hogy amikor jövőjéről kérdezték, nem tagadta, célja az, hogy ő legyen az új Sir Alex Ferguson! 

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ