A top 5 önéletrajz trend 2017-ben | 2017.01.24.

„Nem megfelelő a munka”, „alacsonyak a juttatások”, „nem jövök ki a főnökömmel”, „fejlődni szeretnék” – akármi is legyen az álláskeresés indoka, aki szeretne mihamarabb (új) állást kapni, annak tisztában kell lennie a 2017-es önéletrajz trendekkel.

Nézzük meg, mire figyeljünk idén:

# 1: Élvonalbeli önéletrajzok

Már csak kevesen használják a régi Microsoft önéletrajz sablonjait, vagy az olyan unalmas töltelékszavakat, mint például „kiváló kommunikációs készség”, vagy „jó csapatjátékos”. Mostanra a legtöbb álláskereső ráébredt arra, hogy ahogy a technológia is folyamatosan változik, frissül és egyre jobbá válik, úgy a karrierrel kapcsolatos kommunikáció is, beleértve az önéletrajzokat. A top tehetségekért folyó verseny különösen magas lesz a technológiai, mérnöki és pénzügyi területeken – azokban az iparágakban, ahol a legnagyobb a szakemberhiány. A fejvadászok már most nehéz időket jósolnak a szakmának: a képzett jelöltek megtalálása egyre nagyobb kihívást jelent, ezért rengeteg időt kell fektetniük a kiválasztási folyamat módosítására.

Dobjuk ki az elavult önéletrajzokat, és modern, vizuálisan is megnyerő, első osztályú CV-ket írjunk, amelyek segítenek kiemelni a legjobb tulajdonságainkat, és versenyelőnyt adnak a többiekkel szemben. Fektessünk energiát a személyes márkaépítésre, és olyan önéletrajzot adjunk ki a kezünkből, amely valós előnyöket kínál a potenciális munkaadók számára.

# 2. Látványos, vizuális önéletrajzok

Agyunk képi feldolgozása 60 ezerszer gyorsabb, mint amikor szöveget olvasunk. Legtöbbünk képek útján érti meg a világot, nem pedig szavak formájában. Ha vizuális típus vagy, tudod, hogyan működik mindez. Nem véletlen, hogy az olyan oldalak, mint a Pinterest, Instagram vagy a Snapchat széleskörűen népszerűvé váltak ebben a vizuálisan irányított társadalomban.


TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: HVG.HU