A testvéri szeretet hatalma | 2014.02.02.

Conner Long 11 éves, öccse, Cayden 9. Ám Cayden egy csomó dolgot nem tehet meg, amit a bátyja igen. Caydennél ugyanis 4 hónapos korában cerebrális bénulást állapítottak meg, emiatt képtelen járni, mozogni - még beszélni is. 

2011 tavaszán anyukájuk, Jenny egy magazint lapozgatott. Conner, anyja válla felett belelesett az újságba, és azonnal egy hirdetésen akadt meg a szeme. A hirdetés egy gyermekeknek szóló sportlehetőséget reklámozott, amiben egyaránt lehet úszni, biciklizni és futni. 

Conner azonnal megkérdezte édesanyját, hogy megpróbálkozhat-e gyermek triatlonnal. Miután Jenny igent mondott, a következő kérdése az volt, hogy az öccse is jöhet-e. "Soha nem akarod azt mondani a gyerekednek, hogy nem csinálhat ilyesmit, de hát..." - emlékszik vissza Jenny. Conner azonban nem engedett, ezek után a Long család összedugta a fejét, hogy mit lehetne tenni. Felvették a kapcsolatot a verseny szervezőivel, és egy floridai ifjúsági triatlonedző segített nekik a szükséges eszközöket megszerezni.

Így Connerrel együtt öccse is részt vehetett a triatlonversenyen. Úszás közben Conner egy tutajon húzta magával Caydent a vízben, biciklizéskor egy utánfutóval vontatta, futáskor pedig maga előtt tolta. Együtt 14 versenyen vettek részt csak 2012-ig, és a közönséget minden egyes alkalommal lenyűgözték.

Amikor a nézők is meglátták egy-egy versenyen a két fiú szívet melengető teljesítményét, mindenki meghatódott. Sorra állították meg a versenyek után a fiúkat az emberek, és elmondták nekik, mennyire lelkesíti őket, amit tesznek. A srácok Facebook-oldala is telis-tele van ismeretlenektől jövő lelkesítő üzenetekkel.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: POZITÍV NAP