A Tesco az Országos Ülőröplabda Bajnokság névadó szponzoraHír | 2013.09.02.

A Brit Nagykövetség adott otthont annak az ünnepélyes eseménynek, melyen a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Magyar Paralimpiai Bizottság aláírta az Országos Ülőröplabda Bajnokság névadó szponzori szerződését. A megállapodás értelmében a Tesco 5 millió forint támogatást biztosít a 2013-14-es bajnoki szezonra.

A szerződés aláírására a Brit Nagykövetségen, Jonathan Knott, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetének és a magyar női ülőröplabda válogatott tagjainak jelenlétében került sor. Az áruházlánc 5 millió forintos támogatása elsősorban a hazai ülőröplabda szakág rövidtávú célkitűzéseit, az országos bajnokság felépítését és megerősítését, valamint az utánpótlás nevelést szolgálja.

„A Magyar Paralimpiai Bizottság szakmai programjának egyik kiemelkedően fontos célja, hogy a 2004-es athéni paralimpia után 2016-ban Rióban ismét érdekeltek legyünk legalább egy csapatsportágban. Az ülőröplabda pedig az egyik legdinamikusabban fejlődő csapatsportág. A hosszú távú céljaink megvalósításához, egy versenyképes válogatott kialakításhoz, az alapot, egy erős hazai bajnokság jelenti, melyhez jelentős segítséget nyújt ez a támogatás. A Tesco számtalanszor megmutatta, hogy számára mennyire fontos a fogyatékkal élők segítése. Együttműködésünk újabb állomása azt jelzi, hogy a vállalat számára a jövő is nagyon fontos. Ezt bizonyítja a vállalat, 2016-os riói paralimpiáig kidolgozott, fiatal tehetségeket támogató ösztöndíjprogramja is” – mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.         

Az ünnepélyes aláíráson, melyen az ülőröplabda válogatott több tagja is részt vett, Nigel Jones, a Tesco-Global Áruházak Zrt. vezérigazgatója elmondta: „A Tesco és a Magyar Paralimpiai Bizottság együttműködése tavaly tavasszal kezdődött, és büszkén mondhatom, hogy kiemelten sikeres. Az ülőröplabda csapat és az utánpótlás nevelés támogatásával, valamint a Mozgás korlátok nélkül ösztöndíj programunkkal már teljes gőzzel a riói paralimpiára koncentrálunk. Bízunk benne, hogy a 2016-os paralimpiai játékokon a magyar sportolók a londonihoz hasonló sikereket könyvelhetnek el.”

„Nagyon örülök, hogy végre megmozdul valami a sportágban. Évek óta dolgozunk azon, hogy sikerüljön Magyarországon feltámasztani ezt a látványos és korábban oly sikeres játékot, ehhez pedig jól jön a segítség. Játékosaink javarészt súlyos és maradandó sérültséggel élik mindennapjaikat, ha viszont leülnek a parkettre ülőröplabdázni, eltűnnek a korlátok, eltűnnek a különbségek egészségesek és sérültek között, csak a játék marad. Lépésről lépesre kell itthon újra felépíteni és népszerűvé tenni ezt a belülről rendkívül élvezetes, kívülről, nézőként pedig roppant látványos sportágat. A Tesco támogatásának köszönhetően ez a folyamat most felgyorsulhat. Minden segítség jól jön, de ez most a legjobbkor jött, hogy az eddigi kis lépések után most megtehessünk egy nagyobbat is a jó irányba. Köszönjük a jóindulatot és a figyelmet, köszönjük a támogatást, amiből most végre sokat kapunk” – nyilatkozta Mihályi András, a Magyar Paralimpiai Bizottság ülőröplabda-szakág vezetője.

A Tesco és a Magyar Paralimpiai Bizottság együttműködése a 2012-es londoni paralimpiai játékok előtt kezdődött. Akkor a Tesco által szervezett kuponakciónak köszönhetően több mint 35 millió forint támogatás gyűlt össze, mely nagyban hozzájárult a sportolók sikeres paralimpiai szerepléséhez. Ezt követően idén februárban indult útjára a Tesco áruházakban a Magyar Paralimpiai Bizottság által meghirdetett „Londoni Paralimpia 2012” elnevezésű fotópályázat legjobb képeiből összeállított mobilkiállítás, mely többszázezer emberhez juttatta el a paralimpia üzenetét.

A Tesco az ülőröplabda bajnokság felkarolása mellett az egyéni sportolók támogatását is folytatja. A vállalat tavaly indította el a Mozgás korlátok nélkül ösztöndíjat, mely a következő, riói olimpiára való felkészülésben segíti a sportolókat. Az ösztöndíjra idén szeptembertől ismét lehet majd pályázni.

A TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca és egyik legnagyobb brit befektetője. Itthon közel 22.000 magyar munkavállalót alkalmaz, és minden új áruház nyitásával átlagosan 100-300 új munkahelyet hoz létre. A vállalat 18 éves magyarországi működése során már több mint 200 áruházat nyitott, és mára piacvezetőként több mint hárommillió vásárlót szolgál ki minden héten. A Tesco a hazai beszállítók elkötelezett partnereként közel 1.300 magyar vállalkozással áll kapcsolatban, saját márkás termékei között 140 magyar termék található.  Az áruházlánc közleményei a www.tesco.hu, környezetvédelmi eredményei a www.zoldtesco.hu weboldalon olvashatóak.

Forrás: TESCO