A szabályos parkolásra hívják fel a figyelmetHír | 2016.01.27.

A mozgáskorlátozottak számára sokszor gondot okoz a parkolás, mivel a számukra kijelölt helyen az arra nem jogosultak parkolnak. A Több mint egy jel! akcióval erre próbálja meg felhívni az autósok figyelmét.

A Csak azért is! mozgalom tavaly alakult azzal a céllal, hogy segítség a sérült embereket a mindennapi életben. Több projektet is megvalósítanak, és vannak folyamatos rendezvényeik is. Medgyesi Zsolt projektfelelős elmondta, az egyik ilyen akciójuk keretében szeretnék „élettel feltölteni” a mozgáskorlátozott parkolóhelyeket, azaz felhívni arra a figyelmet, hogy ezek nem mindenki számára fenntartottak. Szegeden a Széchenyi téren, illetve a város hat másik pontján is kihelyezték a táblákat, amelyen egy mozgássérült fiatalember, Farkas László képe látható. Ezek a táblák arra figyelmeztetik az autósokat, hagyják szabadon ezeket a helyeket a mozgáskorlátozottaknak.

Az eseményen jelen volt Szénási Róbert önkormányzati képviselő aki elmondta, fontos ez a kezdeményezés, mivel még mindig sokan figyelmen kívül hagyják a jeleket és elfoglalják a parkolóhelyeket a rászorulók elől. Nagyon szívesen segítettem, hogy ez a projekt megvalósuljon – tette hozzá a képviselő.

Medgyesi Zsolt kiemelte, a mozgalom emellett foglalkozik akadálymentesítéssel, képzésekkel, segíti a mozgáskorlátozottakat önéletrajz írásában, illetve álláskeresésben, valamint adományokat is gyűjtenek a rászorulóknak.

Kiemelkedő programjuk a rendszeresen megrendezésre kerülő és alkalmanként több száz embert megmozgató Csak azért is! Buli. Ezekre látássérült, siket, valamint mozgássérült embereket várnak, hogy együtt jót bulizzanak. A rendezvénynek az Ifjúsági Ház ad otthon, mivel ez az egyetlen akadálymentesített épület, ahol egy ilyen program megszervezhető. A következő bulira február 27-én kerül sor.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: SZEGED.HU