A Segítő Vásár mozgalom a felelősségvállalásról is szólHír | 2014.12.10.

A fogyatékossággal élő emberek termékeinek megvásárlása a társadalmi felelősségvállalásról is szól, arról, hogyan tudnak az emberek közösséget vállalni egymással – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn, amikor az egyik budapesti bevásárlóközpontban megnyitotta az idei Segítő Vásár elnevezésű programot.

Czibere Károly szerint a 2010-ben indított, a megváltozott munkaképességű emberek kézműves termékeinek vásárlására ösztönző program mára mozgalommá nőtte ki magát, és egyre többen vannak, köztük piaci szereplők is, akik fontosnak érzik azt, hogy csatlakozzanak hozzá.

Azt mondta, a Segítő Vásár mozgalom azt üzeni, hogy a fogyatékossággal élő emberek értékesek, és fontos erőforrásai, kincsei a társadalomnak. Hozzátette: termékeik megvásárlásával nemcsak egy áru cserél gazdát pénzért, hanem a szemlélet, megközelítés is megváltozik.

Az államtitkár szerint a karácsony előtti időszak jó alkalom arra, hogy a megváltozott munkaképességű emberek megmutassák, milyen értékek vannak bennük, és hogy munkájukkal milyen értékeket tudnak teremteni.

Czibere Károly az idei Segítő Vásárt a budapesti Árkád üzletház Rossmann boltjában nyitotta meg. A megnyitót azért itt tartották, mert hétfőtől egy hétig a Rossmann 12 boltjában kaphatók a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű emberek kézműves termékei. Öt budapesti bolt mellett megvásárolhatók még a termékek Békéscsabán, Kapuváron, Pécsen, Szekszárdon, Hódmezővásárhelyen és két debreceni drogériában is.

A termékek mindenhol saját polcot kapnak, a bevételből a Rossmann boltok semmilyen részesedést nem kérnek, így támogatják a segítő mozgalmat.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL