A REHAB Trade Kft. ismét támogatja az MPB-tHír | 2011.10.23.

Csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a tulajdonosváltás után a REHAB Trade Kft. ismét támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottságot. A 2012. augusztus 31-ig szóló megállapodást Michal Perner, a REHAB Trade Kft. új tulajdonosának, a lengyel MEDORT-nak az alelnöke és Gömöri Zsolt, az MPB elnöke írták alá.

"A REHAB Trade Kft-t 1915-ben alapították, és amíg anyagi lehetőségei engedték, mindig támogatta a fogyatékkal élők sportját" - mondta a Gundel Étteremben tartott sajtótájékoztatón Soproni Tamás, a REHAB Trade Kft. korábbi vezetője. "Remélem, ez az együttműködés is hozzásegíti a magyar paralimpikonokat a minél eredményesebb londoni paralimpiai szerepléshez."

A szerződés értelmében a REHAB Trade Kft. az anyagi támogatás mellett jelentős kedvezménnyel biztosít verseny kerekesszékeket a magyar sportolók számára.
„Június végén zajlott le az átadás-átvétel, cégünk hosszú távú stratégiájának egyik legfontosabb eleme” – hangsúlyozta Michal Perner, a magyar cég új tulajdonosának képviselője. „Lengyelországban mi vagyunk a piacvezetők a gyógyászati segédeszközök gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cégek között, Magyarországon is szeretnénk hasonlóan eredményesen működni.”

Gömöri Zsolt, az MPB elnöke a kerekesszékek óriási szerepét emelte ki.
„A kerekesszék rendkívül fontos sporteszköz, amely jelentős mértékben befolyásolja a sportolók teljesítményét” – jelentette ki a sportvezető. „Először a 2008-as pekingi paralimpia előtt tudtuk a REHAB Trade Kft. segítségével kerekesszékekkel támogatni versenyzőinket. Most sokkal könnyebb helyzetben vagyunk, a REHAB Trade Kft. mellett a Sportállamtitkárság is kiemelt figyelemmel követi nyomon tevékenységünket.”

„A sportolóknak nagyon fontos a megfelelő eszközi támogatás, de ugyanilyen fontos az anyagi támogatás is” – mondta Czene Attita, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportállamtitkára. „Mindig nagy öröm, ha sikerül olyan céget találni, amely az olimpiai vagy paralimpiai felkészülést támogatja.”
A sajtótájékoztatón a sportolókat a cataniai kerekesszékes vívó-világbajnokságon párbajtőrben aranyérmes Krajnyák Zsuzsanna képviselte.

„Mi sportolók, saját erőből nem tudjuk magunknak ezeket a verseny kerekesszékeket megvásárolni” – mondta a vívónő. „Ezért nagyon sokat jelent nekünk ez a megállapodás, aminek nagyon örülök.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MAGYAR PARALIMPIAI BIZOTTSÁG