A paralimpiára kerekeznek GyőrbőlHír | 2012.04.08.

Három vak győr-moson-sopron megyei kerékpárral indul el nyáron az olimpia helyszínére, Londonba. Segítőikkel együtt, akik a kétüléses tandemeket irányítani is tudják, kétezer kilométert akarnak tekerni, így épp a paralimpia megnyitójára érnek oda.

– Az olimpia nekünk is erőpróbát jelent. Igaz, nem versenyzőkként képviseljük hazánkat, sorstársainkat, de négy éve arra készülünk, hogy idén eljussunk Londonba.

Amikor csak lehet, tekerünk, hogy jó formában legyünk, dombvidéken is edzünk – mondta el a gyengén látó Mittnacht József, aki vak feleségével 2006-ban végigkerekezte a Bécs–Pozsony–Budapest maratoni verseny távját.

A siker után megalakították a Tandem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesületet. Győri a székhelye, de vannak tagjai az ország más részeiből is. Látássérültek és olyanok, akik sportolásukat segítik.

Mittnacht József a legutóbbi olimpia idején hallott arról, hogy ketten kerékpározva jutottak el Magyarországról Pekingbe. Rögtön elhatározta sorstársaival, hogy követik a példát.

Az egyesület rendszeresen képviselteti magát versenyeken, így több mint száz kilométer végigkerekezése egy nap alatt nem jelent gondot nekik. Igaz, most arra készülnek, hogy húsz-huszonkét egymás utáni napon tegyék ezt meg.

Augusztus 6-án indulnak Győrből és 29-ére akarnak Londonba érni.

A tervek szerint áthaladnak Bécsen, majd a Duna menti kerékpárúton Passauig bicikliznek. Azután következik Ingolstadt, Stuttgart, Sindelfingen, Luxemburg, Brüsszel. Belgiumból vagy Franciaországból komppal jutnak át Nagy-Britanniába.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KISALFÖLD.HU