A munkaadók is nyitottak a megváltozott munkaképességűek feléHír | 2013.02.28.

Tolna megyében 448 megváltozott munkaképességű ember képzését, munkába állását segítette a most lezárult - öt éves - rehabilitációs foglalkoztatási program, mely országos szinten tizenöt milliárd forintból valósult meg.

Az Európai Szociális Alap 85 százalékos támogatásával lezajlott programba összesen 14 841 embert vontak be, és eddig 12 milliárd forintot használtak fel a 15 milliárd forintos forrásból – ismertette az eredményeket Bócsa Orsolya projektmenedzser kedden Szekszárdon, a Tolna megyei projekt záró konferenciáján.

A programba a rehabilitációs járulékban részesülőket és olyan, egészségkárosodást szenvedett embereket vontak be, akik rehabilitáció nélkül nem voltak képesek munkát vállalni. A legtöbben, közel 12 ezren különböző bértámogatásban részesültek, de több mint 6500 személy képzéshez is kapott támogatást.

Tolna megyében 240 millió forintból bonyolították le a programot, amelybe 448 embert vontak be. Szűcsné Füredi Szilvia, a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának megbízott igazgatója arról számolt be, hogy a programot 394-en fejezték be sikerrel, és a megyében – az országos arányt meghaladóan - 148 ember jelenleg is támogatás nélkül dolgozik.

A projektnek az is célja volt, hogy a munkáltatókat meggyőzzék arról, hogy megváltozott munkaképességűeket is érdemes foglalkoztatni. Tolnában több mint kétszáz munkáltató kapott támogatást a program forrásaiból. A munkaügyi szervezet vezetője elmondta, olyan munkáltatók is vettek fel megváltozott munkaképességű embereket, akik korábban csak egészséges dolgozókat alkalmaztak.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ