A Mecsek Füszért boltjai árulni fogják a megváltozott munkaképességűek termékeitHír | 2013.07.12.

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához járul hozzá a Mecsek Füszért Zrt. azáltal, hogy boltjaiban árulni fogja a Főkefe Nonprofit Kft. termékeit. Erről stratégiai szerződést kötött a két vállalat szerdán, Pécsett.

Az üzleti és szociális alapú megállapodás lényege, hogy a Coop-csoport alapító és meghatározó tagszervezeteként működő, élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó Mecsek Füszért felveszi árukészletébe a Magyarországon a legtöbb, 3500 megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmazó állami Főkefe hét termékét, melyeknek így állandó piaca lesz.

A kefék, partvisok és ecsetek kiemelt helyet kapnak a Mecsek Füszért 175 boltjában. Az évi 30 milliárd forint árbevételt elérő társaság promótálja is azokat, s ha a Főkefével való együttműködés sikeres lesz, bővíti az áruk körét.

Nagy Lajosné, a Mecsek Füszért kereskedelmi vezérigazgatója azt mondta, a Főkefével való együttműködést nem a gazdasági haszonszerzés, hanem a társadalmi felelősségvállalás motiválta, a cég termékei ugyanakkor jól illeszkednek a kereskedelmi vállalat áruválasztékába.

Szabó György, a Főkefe ügyvezetője azt hangoztatta, hogy egyre több helyen ismerik el: a megváltozott munkaképességűek által előállított produktumok mennyiségben, minőségben és árban is felveszik a versenyt a mások által készített hasonló árukkal.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTÁL