A Magyarországi Siketek Szépségkirálynője lett a Nemzeti Bor Maraton nagyköveteHír | 2015.01.14.

Szabadi Diánát, a 2014. Magyarországi Siketek Szépe verseny első helyezettjét, kérték fel a szervezők a májusban induló Nemzeti Bor Maraton országos rendezvénysorozat jótékonysági nagykövetévé. A programsorozat a 2015. esztendő egyik legnagyobb bormarketingje és egyben sporteseménye, amely több mint 2500 kilométernyi futással köti össze Magyarország 22 borvidékének, közel 120 települését.

Balla Attila, a Nemzeti Bor Maraton ötletgazdája és programigazgatója, a bemutatkozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy jótékonysági kampányt is indítanak, amelynek keretében tíz kandidáló alapítvány közül, közönségszavazáson, az első három helyre befutó szervezetek számára egy-egy millió forintot adnak át. Dlusztus Imre borászati szakíró, a program borszakmai részének koordinátora kihangsúlyozta, hogy célként tűzték ki a kevéssé ismert borvidékek, bortermő helyek bemutatkozását is.  A Maraton egyes szakaszaira külön is lehet jelentkezni, a részletes versenykiírás elérhető a kezdeményezés honlapjáról. A tizenegy napon át tartó Nemzeti Bor Maraton 2015. május 23-án a Bács-Kiskun megyei Hajósról indul, Csongrád megyében pedig Ásotthalmot, Csongrádot, Mórahalmot, illetve Szegedet érinti. Érdekesség ez utóbbi állomás kapcsán, hogy a rendezvény helyi háttérbiztosítását az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület vállalta magára, amelynek Szabadi Diána is tagja.

A Bor Maraton legfőbb üzenete, hogy Magyarország egyetlen, sokszínű és összefüggő borvidék, hogy “Együtt fut a Nemzet!”. A kezdeményezésnek még saját dala is készült, amelyet FankaDeli, újkori regős szerzett.

Mit jelent számodra hogy a Bor Nagykövete lettél?

Nagyon megtisztelő számomra, hogy engem választottak! Egyik fontos feladatomnak tekintem, hogy a sérült embertársaimon segíthessek. Ennek egyik legszebb példája ez a nagyszerű kezdeményezés is. A tíz támogatott alapítvány közé, a szívemnek egyik legkedvesebbike is bekerült. A Nemzeti Bor Maraton jótékonysági nagykövete feladatai közé tartozik, hogy mindenkit meg tudjunk szólítani, hogy hazánk csodálatos borvidékei mellett tudjunk együtt - ez mindent elárul - mozogni. Hiszek abban, hogy ez a rendezvény korra, nemre, esetleges sérültségre nem lesz kihatással, mindenki együtt fog futni, ahogy a szlogen is mondja "együtt fut a nemzet”! 

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SPORT MINDIG