A leghosszabb verseny, amit motoros végigcsináltHír | 2015.06.02.

Vannak hosszú távú motoros viadalok, de a legnagyobb verseny az, amikor saját sérülésedet kell legyőzni. Elfed Weaver 34 éves harca egyedülálló!

A legfantasztikusabb dolgok közé tartozik, amikor valaki elveszti mozgásképességét, a motorozás iránti szenvedélyét azonban nem adja fel, és kerekesszékből is visszaül az imádott kétkerekűre – még akkor is, ha konkrétan annak “köszönheti” fogyatékosságát. Írtunk már olyan cégről, amely kimondottan ilyen embereknek épít motorokat, most azonban egy példa értékű ember nagyon megható történetét szeretnénk bemutatni olvasóinknak. Egy 34 éves önmagával vívott verseny végén hősünk ugyanis idén újra felállhat a rajtrácsra!

Elfed Weaver 13 éves korában szeretett bele a motorozásba, és reményteljes fiatal versenyzőként élete egyetlen célja volt, hogy az angol élvonalba kerülhessen és például rajthoz állhasson Man szigetén a TT-n. 1981-ben azonban a korábbi katonai reptérből kialakított snettertoni versenypályán balesetet szenvedett, amelynek következtében a T5-ös és T6-os csigolyái között olyan súlyos gerincsérülése keletkezett, amely élete teljes hátralevő részére kerekesszékbe kényszerítette. Ekkor el is fordult a versenypályák világától, mert képtelen volt kimenni oda úgy, hogy ő nem ülhet többé motorra – hiszen mellkastól lefelé lebénult a teste.

Tovább a teljes cikkre

Forrás:  ONROAD.HU