A különbség kisebb, mint gondolnád - down világnapi programokHír | Esemény | 2014.03.17.

A Down Egyesület sokat tesz azért, hogy a Down-szindrómával és más értelmi fogyatékkal élő gyermekek, felnőttek és családjaik aktív és boldog életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaiként. Idén, a Down-szindróma Világnapján, szeretnék a többségi társadalom figyelmét is a fogyatékossággal élő emberekre irányítani.

Ebben Eszenyi Enikő is a segítségükre lesz, aki örömmel elvállalta a felkérést, hogy legyen a Down Világnap arca ebben az évben. Csatlakozz Te is 2014. március 21-én, pénteken, 15:45 és 16:00 óra között a budapesti Vígszínháznál!

Eszenyi Enikő nagy szeretettel vár mindenkit egy Víg-ölelésre! 16:00 órakor kezdődik a program, melynek során egy profi fotográfus közreműködésének köszönhetően számos fotó is készülhet. Enikő 16:30 körül elindítja a figyelemfelkeltő sétát a Margit-hídra, ahol a résztvevők élő láncot alkotva hívják fel a figyelmet a Down-szindrómásokra. Hogy az üzenetünket minél többen megismerhessék, minden résztvevő kap egy nagy mosolygó arcot a hátára! A szlogen pedig ez lesz rajta:

Ha csatlakozol sétához a Down Világnapon, még kisebb lesz.

"Legyünk minél többen, terjesszétek a hírt széles körben, jöjjön el minél több bármilyen fogyatékkal élő és többségi ember, hiszen együtt nagyobbak és erősebbek vagyunk!"

A másik fontos esemény a Down Világnapi gála, ami március 23-án, vasárnap, 10:00 órától kezdődik a székesfehérvári Vörösmarty Színházban a szokásos színpadi produkciókkal és kézműves foglalkozásokkal. Színpadra lépnek fogyatékossággal élő és többségi művészek zenés-táncos produkciókkal, a nézőforgalmi területeken pedig a jól megszokott lufikkal, arcfestőkkel, valamint a Down Baba szobával is találkozhatnak az érdeklődők. A program sztárvendége Lang Györgyi (Padödö) lesz.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL