A kislány, aki kutyája segítségével tanult meg járniHír | 2015.11.10.

Bella 11 éves, vidám kislány. Mosolyát elnézve nehéz elhinni, hogy életére egy ritka genetikai betegség vet árnyékot. Kutyájának köszönhetően azonban újra felfedezte a szabadságot. Olvasd el szívmelengető történetüket!

Bella fiatal kora ellenére már 10 komoly műtéten esett át. A Morquio-szindróma nevű genetikai rendellenesség a csontokban okoz elváltozást. Aki ebben a betegségben szenved, nem tud önállóan járni, kizárólag mankó, járókeret vagy kerekesszék segítségével tud közlekedni. Bella sem érezhette, mit is jelent ezek nélkül az eszközök nélkül egyik pontból a másikba eljutni.

Ám 2015. januárjában mindez megváltozott: ekkor került a családjukba George, a német dog. A hatalmas kutya közel 70 kilót nyom, így Bella a maga alig 25 kilós testsúlyával bátran rátámaszkodhat barátjára járás közben. Általa oly módon tapasztalhatja meg az őt körülvevő világot, amely ezidáig lehetetlennek bizonyult számára.

George speciális képzésben részesült segítőkutya, a nap minden percében hűségesen segíti a kishölgyet. Mellette van az iskolában, ahol az órák alatt békésen összegömbölyödve szundikál a pad alatt, elkíséri őt a parkba sétálni, vigyáz rá, amikor Bellának szánkózni támad kedve a hóban, és minden este együtt hajtják álomra fejüket. A gyakorlásnak és a rendszeres mozgásnak hála Bella megerősödött fizikailag, önbizalma is megnőtt, élvezi a függetlenséget, és persze egyre többet mosolyog.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KUTYABARÁTHELYEK.HU