A Kézmű labdájával játszik a szerb válogatottHír | 2014.11.21.

A cég csaknem 4500 fő munkavállalójának 75%-a megváltozott munkaképességű dolgozó.

A 75 százalékban megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködést kötött a Szerb Vízilabda Szövetséggel. A szerződés értelmében a Kézmű labdája lesz a szövetség hivatalos labdája. A vállalat idén a Portugál Vízilabda Szövetséggel is megállapodott, amely alapján a portugál válogatott is a Kézmű labdáit használja.

Az 1953 óta működő cég csaknem 4500 fő munkavállalójának 75%-a megváltozott munkaképességű dolgozó. A társaság küldetése a foglalkoztatásuk bővítése.

A Kézmű labdavarró üzemében készülnek a kézzel varrott labdák belföldre és külföldre egyaránt. A professzionális labdatermékek mellett ugyanakkor a társaság végzi a hazai sportegyesületek számára a javítási munkákat is.

Az idei évtől a Kézmű labdáival játszik a portugál vízilabda válogatott. Most pedig a Szerb Vízilabda Szövetséggel megkötött szerződés értelmében a Kézmű labdája lesz a szerb válogatott hivatalos labdája is. A társaság a jövőben több száz labdát biztosít a szerb válogatott részére.

Varga Lajos, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a szerződés belgrádi aláírásán elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy az Egri Vízilabda Klub, a Honvéd Vízilabda Klub, a BVSC Vízilabda Klub, a Vasas SC, a Szegedi Vízilabda Egylet és a KSI Vízilabda Klub után, a mostani megállapodás értelmében a Kézmű labdák biztosítják a szerb vízilabda játékosok számára is a kimagasló minőséget a sportágban."

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: WEBORVOS