A kerekesszék lovagjai – ügyességi autós versenyEsemény | 2013.10.20.

A győri Camelot egyesület ezen a hétvégén immár nyolcadszor szervezte meg ügyességi autós versenyét. Hogy ez miért nagy szó? Mert a versenyzők, akárcsak a szervezők, egytől egyig mozgássérültek. A “Camelot” Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete az Arrabona Rally Clubbal közösen 2013. október 12-én 9 órától, immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a mozgáskorlátozottak számára kiírt “Camelot” kupát. A verseny célja, hogy a személygépjárművet vezető mozgáskorlátozottak kipróbálhassák magukat, tapasztalatokat szerezzenek, gyakoroljanak.

“Egyesületünket 2002-ben, győri mozgássérült fiatalok hozták létre, abból a célból, hogy a baleset vagy betegség folytán mozgássérültté vált emberek életében bekövetkezett radikális és maradandó változások feldolgozását lehetőség szerint megkönnyítsük, a mozgássérült személy társadalmi integrációját elősegítsük, számukra szabadidős és sportprogramokat szervezzünk, segítsük tanulási, munkavállalási törekvéseiket” – mondta el Péter Pál Péter elnök. Az egyesület névválasztása során arra törekedtek, hogy arról ne az jusson rögtön az emberek eszébe, hogy tagjaik hátrányos helyzetűek. 
 
A verseny pontosan ezt a függetlenséget, önállóságot hivatott erősíteni az indulókban. A futamon vezetőből és navigátorból álló kétfős csapatok vehettek részt. A közúton, a KRESZ szabályait betartva zajló verseny távja mintegy 60 km, az etapokat előre megszabott szintidő alatt kellett megtenni, két szakasz között vezetéstechnikai, ügyességi feladatok vártak az indulókra. 
 
A versenyzők járművük átalakítottságának foka (kézigáz, automata sebességváltó, stb.) szerint három géposztályban indultak, idén először pedig egy negyedik kategóriát is létrehoztak, amelyben fogyaték nélkül élő amatőrök indulhattak.