A hintázás élménye mindenkinek jár - kerekesszékes hinta a Halesz-ligetbenHír | 2014.10.05.

Legyen az önfeledt játék öröme minden gyermeké, ne csak az egészségeseké, hanem a fogyatékkal élőké is! Ezzel a szándékkal, az esélyegyenlőség jegyében határozta el Székesfehérvár Önkormányzata, hogy egy mozgássérültek számára használható hintát telepít a város egyik legnagyobb és legkedveltebb zöld területére, a felújított és májusban átadott Halesz-ligetbe. A speciális eszköz beszerzésére júliusban adománygyűjtés indult. A támogatók és a város összefogásával a beruházás elkészült, így a mozgássérültek szerdán birtokba vették a terápiás célokra is alkalmas kerekesszékes hintát.

Székesfehérvár közintézményeiben az elmúlt években számos fejlesztést valósítottak meg, melyek során nagy hangsúlyt fektettek az esélyegyenlőségre, az akadálymentesítésre. Játszótér-felújítási program is kezdődött, és számos új játszóteret adtak át a fehérvári kisgyermekes családok nagy örömére. Az esélyegyenlőség jegyében határozta el Székesfehérvár Önkormányzata egy olyan speciális hinta beszerzését, melyet fogyatékossággal élő, mozgáskorlátozott gyermekek is használhatnak. A város új történelmi játszóparkja, a Koronás Park július 25-i ünnepélyes megnyitóján adománygyűjtés indult. A támogatók, valamint Székesfehérvár számlavezető pénzintézete, a Raiffeisen Bank és a város összefogásával megvalósult a 2 millió 700 ezer forint értékű beruházás. A hinta telepítésénél fontos szempont volt, hogy a helyszín jól megközelíthető legyen a kerekesszékkel közlekedők számára, így esett a választás a közelmúltban felújított Halesz ligetre.

"A Halesz a város egyik legkedveltebb parkja, rengeteg kisgyermek játszik itt nap, mint nap. A mozgássérült hinta helyszínének kiválasztása szimbolizálja az esélyegyenlőséget, a közösségépítés fontosságát. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy mindenki használhassa, megszerethesse ezt a parkot.” – hangsúlyozta a mai átadáson dr. Cser-Palkovics András polgármester. Elmondta, hogy az eszköz beszerzése és környezetének kialakítása összesen 2,7 millió forintba került. A városvezető köszönetet mondott Székesfehérvár számlavezető pénzintézetének, a Raiffeisen Banknak, amely egymillió forinttal támogatta a beruházást. Kiemelte a mozgássérültek érdekvédő szervezeteivel történő együttműködés fontosságát és bejelentette, hogy további kerekesszékes hinták beszerzése várható a jövőben Fehérváron. Az október 3-án, pénteken nyíló Seuso-kiállítás megtekintését is akadálymentessé teszik, hogy a fogyatékkal élők is megnézhessék az ezüst műtárgyakat január 15-ig. - tette hozzá a polgármester.


Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SZÉKESFEHÉRVÁR.HU