A határ a csillagos ég – Down-szindrómával isHír | 2014.01.31.

A Vatikáni Rádió első gyakornoka: egyszerre író, színművész és média szakos diák, aki Down-szindrómával született.

A 34 éves Michael Gannon Dublinból származik, már megjelent egy könyve a fogyatékkal élőkről, amellett pedig a média területén folytat tanulmányokat, és szakmai tapasztalattal büszkélkedhet a televíziós hírközlés és a dokumentumfilmek forgatása terén – írja a LifeSiteNews portál.

Senki nem kérdőjelezné meg Michael emberi értékeit – mégis: minden évben sok ezer magzatot ölnek meg, amikor diagnosztizálják náluk ugyanazt a genetikai rendellenességet, mellyel Michael is született.

Michael Gannon, aki a Down-szindrómások nagykövete Írországban, média irányultságú aktivistának tartja saját magát, aki a Down-kórosokat és más értelmi fogyatékossággal élőket sújtó előítéletek ellen küzd. „Magamra koncentrálok, nem a fogyatékosságomra. Ezért írtam meg ezt a könyvet, és ezért vagyok most itt"”– nyilatkozta.

A Vatikáni Rádiónál való gyakornoki munka ötlete két évvel ezelőtt fogant meg, amikor Michael és édesanyja részt vettek Rómában az olasz Down-szindrómások szövetségének egy rendezvényén, és ott megismerkedtek Sean Patrick Lovett-tel, a Vatikáni Rádió angol adásának vezetőjével. Michael akkor szegezte Lovettnek a kérdést: alkalmaztak-e valaha Down-szindrómás gyakornokot a Vatikáni Rádiónál? Lovett közölte vele, hogy a Vatikáni Rádiónál egyáltalán nem alkalmaznak gyakornokokat, majd fölajánlotta neki a szervezet történelmének első gyakornoki pozícióját.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MAGYAR KURÍR