A Hangforrás jövőjeHír | 2014.07.01.

A Hangforrás alapítóinak a célja az volt, hogy egy közösségi teret hozzanak létre a nagyothallók részére, akik egymás között oszthatják meg a tapasztalataikat, információkat cserélhetnek és közvetlen, sorstársi segítséget kaphatnak. A Hangforrás összekötő kapocsként kíván jelen lenni két sorstárs között, egy csokorba gyűjti és megosztja azokat az információkat, amelyek jelenleg csak szájhagyomány formájában terjednek.

Erre a célra a SINOSZ Székházban kialakított helyiségben zajlott a személyes, sorstársi ügyfélfogadás, számítástechnika tréningek tartása, pszichológiai tanácsadás, önismereti, önsegítő tanfolyam. A látogatottság és a programokon résztvevők száma minden igyekezetük ellenére is nagyon alacsony volt, ezért választaniuk kellett, hogyan tovább?

Végül úgy döntöttek, hogy a személyes ügyfélfogadást és a helyszínt feladjuk, helyette minden energiáikat az online közösségi tér kialakítására fordítják.

Jelenleg azon dolgoznak, hogy a Hangforrás honlapján (www.sinoszhangforras.hu) és a hozzá kapcsolódó Facebook-oldalon minél több naprakész, érdekes, informatív cikk és vidám posztok legyenek. A cikkekben többek közt alaposan körbejárják az egyes hallássérüléshez kapcsolódó betegségeket, hogyan ismerhető fel, azok kezelési módszereit, kihez, hova fordulhatnak, szakembereket szólítanak meg, beszélnek a másságról, igyekeznek pl. tanácsot adni a hallóknak is, hogyan kommunikáljanak velük, hallássérültekkel.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SINOSZ