A győri `Rocky´ lábak nélkül úszta át a BalatontHír | 2015.07.13.

Patkás Tamás "Rocky" a '90-es évek közepén vesztette el mindkét lábát. Egy éve határozta el, hogy jobban figyel az egészségére és úszni kezd. Példamutató történet az emberi kitartásról, küzdeni tudásról.


"Annyi lélekjelenlétem volt, hogy a két sín köze behúzzam magam"

A Kisalföld 1994. április 11-én borzalmas balesetről számolt be. Az akkor 23 éves kocsirendező mozgó szerelvény kerekei alá esett a győri MÁV-teherpályaudvaron.

A vagon a jobb combján és a bal bokáján ment át: mindkét lábrészt leszakította, melyeket nem tudtak megmenteni az orvosok.

"A baleset utáni pillanatokban végig eszméletemnél maradtam, ennek köszönhetem, hogy nem haltam meg. Annyi lélekjelenlétem volt, hogy a két sín közé behúzzam magam. Ennek az ára, hogy a másik lábam is odalett.

"Éjszakánként gyakoroltam a járókerettel"

Szerencsém volt, hogy nem véreztem el. A kórházban minél gyorsabban próbáltam összeszedni magam. A kisfiam nyolchónapos volt, érte és a feleségemért is küzdöttem. Az életemre jellemző, hogy mindenért többször meg kell harcolnom, de nincs ezzel baj, szeretem a kihívásokat.

Amikor a rehabilitációmat töltöttem Győrben, éjszakánként gyakoroltam a járókerettel.

Szanyó főorvos úr becsülte az akaraterőmet, s azt ajánlotta, ha a lépcsőn is megtanulok járni, akkor hazaenged. Következő nap a lépcsőkön voltam, egy hét múlva pedig már otthon" - kezdte Patkás Tamás, becenevén "Rocky".

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KISALFOLD.HU