A gyönyörű modell Pécs arca leszHír | 2011.10.18.

Példátlannak tekinthető koalíciót alkotva fogtak össze az esélyegyenlőség megteremtéséért a parlamenti pártok Weisz Fanni, a hallási fogyatékkal élő fotómodell kezdeményezésére.

Vujity Tvrtko, a budapesti sajtótájékoztató moderátora megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a fogyatékkal élők és az épeknek hívott emberek közötti árkokat akarják betemetni, és "példátlannak" nevezte azt a koalíciót, amely ebben az ügyben a mostani parlamenti pártok között létrejött. Mint mondta, Weisz Fanninem saját magáért, hanem minden fogyatékkal élőért tenni akar, mert egy olyan országban élünk, ahol sokszor nem fogadjuk el, ha valaki fogyatékkal él.

Szemléletváltásra van szükség, hogy a bevásárlóközpontokban ne álljanak a mozgássérülteknek fenntartott helyre, mert közelebb van a bejárat, hogy ne szánakozva nézzenek a fogyatékkal élőkre, hanem értő módon tudjanak nekik segíteni – hangoztatta. A sajtótájékoztatón Vujity Tvrtko bejelentette, hogy kezdeményezésére Pécs hivatalos arca lesz Weisz Fanni.

A 18 éves modell, aki Tvrtko elmondása szerint soha nem szólalt meg mások előtt saját hangján, a sajtótájékoztatón saját szavaival adta elő a mondanivalóját, s az általa elmondottakat jelnyelven is tolmácsolta. "A célom az, hogy az emberek megismerjék és megszeressék a jelnyelvet, ami a mi anyanyelvünk. (...) Sőt, fedezzék fel a szépségét!" – fejtette ki.

Weisz Fanni közölte, minél több emberhez el szeretné juttatni üzenetét, amely szerint fogyatékkal is lehet valaki teljes része a társadalomnak, ha megkapja a kellő odafigyelést. Sorstársainak azt üzente: higgyenek magukban, és ne adják fel.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: FOGYATÉKOS PORTÁL