A gyereken is meglátszik a munkahelyi stresszHír | 2017.02.25.

A munkavállalók 64 százaléka szerint a gyermekük észleli, ha valamilyen feszültség, vagy konfliktus éri őket munkahelyükön, akkor is, ha erről nem beszélnek otthon

A munkavállalók 64 százaléka szerint a gyermekük észleli, ha valamilyen feszültség, vagy konfliktus éri őket munkahelyükön, akkor is, ha erről nem beszélnek otthon. 20 százalék nem tudja eldönteni, hogy hatással van-e a család hangulatára, ha negatív hatások érik munka közben és csak 15 százalék hisz abban, hogy teljesen maguk mögött tudják hagyni a konfliktusokat, amikor hazaérnek. A felsőfokú végzettségűek körében az átlagnál magasabb arányban gondolják úgy, hogy érződik rajtuk a munkahelyi feszültség - derül ki a profession.hu kutatásából.

Csak nagyjából minden harmadik válaszadó (37%) gyermeke érdeklődik a szülők szakmája iránt, derült ki a profession.hu 1058 fő megkérdezésével készült kutatásából. A felsőfokú végzettségűeknél ez az arány némileg magasabb, 43 százalék. A válaszok alapján az édesapák szakmája iránt nagyobb a gyermekek érdeklődése: 39 százalékuk érzi ezt, míg az édesanyák közül 33 százalék tapasztalja úgy, hogy gyermeke kíváncsi lenne a munkahelyi feladataira, illetve élményeire.

A válaszadók többsége (57%) csak alkalmanként számol be munkahelyi élményeiről gyermekeinek, minden ötödik válaszadó pedig ha teheti, kerüli otthonában a munkahelyi témákat. A válaszadók 14 százaléka gondolja úgy, hogy gyermekük túl fiatal ahhoz, hogy megértse az irodában történteket.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: VG.HU