A fogyatékosság elfogadásáért indult képzés BékésbenHír | 2014.01.30.

A KézenFogva Alapítvány az elfogadás jegyében indított képzést pedagógusok számára, akik a megszerzett tudást továbbadják a diákoknak.

Rendhagyó pedagógusképzés indult Békéscsabán. Tizennégy pedagógus kezdte meg a múlt héten azt az ingyenes képzést, amelyet a KézenFogva Alapítvány biztosít számukra, hogy a jövőben érzékenyítő, közvélemény-formáló órákat tarthassanak diákjaik számára. A fogyatékos emberek elfogadását segítő programot már harmadszor hirdette meg az alapítvány.

A program keretében általános és középiskolai tanárokat készítenek fel a fogyatékos emberek társadalmi integrációját elősegítő osztályfőnöki órák vezetésére. Az órákat úgynevezett tapasztalati szakértőkkel együtt tartják, akik fogyatékos emberek, velük együtt lesznek az órák hitelesek és teljesek. A fogyatékos résztvevők számára is tartanak felkészítő tréninget, az itt tanultakat nem csupán a pedagógussal közösen vezetett tanórán, de életük számos más területén is tudják hasznosítani, így kiszolgáltatottságuk is fokozatosan csökken.

Pordán Ákos, az alapítvány ügyvezetője elmondta, a képzést követően megvalósuló osztályfőnöki órák nagyban hozzájárulnak egy elfogadóbb, a másság irányába nyitottabb társadalom kialakulásához.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BEOL