A fejlesztés megáll, csak az élet megy továbbHír | 2015.07.10.

Fejlesztésre van szüksége a gyerekednek? Logopédiára, mozgásfejlesztésre, pszichológiai problémák miatt terápiára jár? Mindez szép és jó, fontos is nagyon, egy nem olyan aprócska bökkenőt leszámítva: a nyári szünetben szinte biztos, hogy nincs, aki fejleszthetné. 

A vonatkozó jogszabály szerint  egész évben folyamatosan működnek ezek az intézmények, de az adminisztrációs teher, a szabadságolások és a megszokás miatt maguk az intézmények rendelkeznek általában úgy, hogy a terápiák csak a hivatalos tanév idején „járnak” az arra jogosultnak minősített gyerekeknek. Illetve ha tud róla a szülő, a lehetősége megvan rá, hogy a nyári időszakban is kérje a gyereke fejlesztését. 

Tény, hogy kell terápiás szünet, egy-két hétnyi pihenésre valóban szüksége van a gyereknek, hogy beépüljön mindaz, amit tanult. Azonban június első hetétől gyakorlatilag októberig szünetel minden ilyen szolgáltatás a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban, és a három-négy hónap rengeteg kihagyás. 

Persze végső soron meglesz még ősszel is, ahogyan a probléma is. Jó esetben stagnál, rosszabb esetben azonban sok heti vagy havi munka vész kárba ez alatt a pár hónap alatt.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: NŐK LAPJA CAFÉ