A Dunát kíséri hét országon át a végtaghiányos futóHír | 2013.06.10.

Megkezdte Kék Szalag Futását Molnár Péter. “Csak egy kis összefogás kell” – így vágott neki az útnak.

A végtaghiányos ultrafutó Romániából, a Duna-deltai Tulcearól indult, hogy megtegyen 3 ezer kilométert. Hét országot szel majd át, végig a Duna mentén, így szeretné felhívni a figyelmet a magyar uniós elnökség idején elfogadott Duna-stratégia cselekvési tervére.

Molnár Péter indulása előtt a tulceai kikötőben elmondta: ahol csak lehet, a Duna-menti kerékpárutat használja és napi átlagban 71 kilométert tesz meg.
“Én a Duna mellett nőttem fel, Nyergesújfaluban. Nagyon szeretek a Duna mellett, az erdőben futni, egyéb, természethez közeli, szép helyeken, de az a hihetetlen mennyiségű ipari hulladék és szemét, amit az emberek szétszórnak a települések mellett, az eléggé elkeserítő. Ezen lehetne segíteni, csak egy kis összefogás kell.”

Molnár Péternek egy születési rendellenesség következtében bal karja könyök alatt véget ér, fogyatékossága azonban sohasem gátolta abban, hogy teljes életet éljen. 12 éves hosszútávfutó tapasztalat áll mögötte. A tervek szerint június 29-én éri el a Duna forrásvidékét.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SUPERIOR HÍREK