A divatban találhatják meg lehetőségeiket a megváltozott munkaképességűekHír | 2016.10.23.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a piaci lehetőségek bővítését látja a kezelésébe tartozó, megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató nonprofit társaságok és a divattervezők együttműködésében.


Felelősséggel az üzletben

A vagyonkezelő arról tájékoztatott, hogy a Design Terminállal közösen támogatják, hogy a magyar divattervezők és az MNV gyártással foglalkozó nonprofit társaságai megtalálják az együttműködés lehetőségeit, illetve szorosabbra fűzzék a meglévő kapcsolataikat.

Ezt a célt szolgálta az első szakmai rendezvény a héten, mellyel "a hazai divatipar szereplőinek lehetőséget kínáltak arra, hogy felkészült, minőségi munkát végző gyártó partnert találjanak, egyben társadalmi felelősségvállalásukkal jó ügyet szolgálhatnak" - fogalmazott a vagyonkezelő közleményében Csókay Ákos, az MNV kabinetfőnöke.

Értékteremtés

A programban az MNV négy cége vesz részt. A Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. 4211 munkavállalójának 82 százaléka, az Erfo Közhasznú Nonprofit Kft. 1700 dolgozójának a 84 százaléka, a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. 3850 alkalmazottjának 88 százaléka, míg a Szegedi Szefo Zrt. 1000 foglalkoztatottjának 63 százaléka megváltozott munkaképességű.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: TOZSDEFORUM.HU