A csend szépsége: Kínál Tímea a siketek szépségkirálynőjeEsemény | 2013.03.30.

Miss Brilliance Silence néven siket és nagyothalló lányoknak rendeztek szépségversenyt Szegeden. Egy nagybányai lány, a 19 éves Kínál Tímea nyert.

Különleges, de mégis teljesen átlagos szépségversenyt rendezett a fotós, SolPhoto.hu vasárnap az Art Hotel Szegedben. Különleges volt, mert siket lányok indultak, és átlagos, mert ha erre nem hívják föl a figyelmet, és nem állt volna végig a kifutó mellett Vörös Krisztina jeltolmács, akkor a műsor alapján bármelyik „hagyományos" vetélkedővel csereszabatos lett volna a rendezvény.

Az est házigazdája, Molnár Benett műsorvezető köszöntőjében azt mondta, ez a verseny a szépség mellett a példamutatásról is szól, arról, hogy az álmok igenis megvalósíthatók. Kilenc siket lány – a számaik sorrendjében: Ozsváth Anita, Szűcs Éva, Tóth Viktória, Veréb Adrienn, Bálint Orsolya, Király Klaudia, Kínál Tímea, Tóth Andrea és Vinte Barbara – gondolta úgy, példát mutat hallóknak és nem hallóknak, azzal, hogy a szokásos három fordulóban, utcai, fürdő- és estélyi ruhában megmutatják magukat. Valamennyien gyönyörűek, bájosak voltak és borzasztóan izgultak. Kíváncsi lettem volna, milyen egy ilyen verseny, ha csendben nézem végig, remélem lesz jövőre is, akkor biztosan viszek füldugót. Ugyanis abban a hangos, sokszor harsány, csillogó-villogó világban, amit egy-egy szépségverseny jelent siketként végigmenni a színpadon és csak bízni abban, hogy jól lépdelsz a zenére, amiről csak sejtésed lehet, mi is valójában, borzasztó kemény dolog lehet. A műsor végén az est koreográfusa, Pintér Szilvia azt mondta, könnyen szót értett a lányokkal, akik valóban nagyon ügyesek voltak.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: DELMAGYAR.HU