900 millió akadálymentesítésreHír | 2011.09.18.

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációját, foglalkoztathatóságának javítását támogatják a napokban megjelent TÁMOP pályázatok. A tenderek célja azoknak a munkahelyeknek az adaptációja, fizikai és/vagy infokommunikációs akadálymentesítése, ahol megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatnak.

A konstrukciókra azon munkaadónak minősülő szervezet vagy vállalkozás pályázhat, amely már a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektbe bevont, megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat. A kiemelt projekt komplex munkaerő-piaci programok és szolgáltatások támogatásával segíti elő a nyílt munkaerőpiacon történő foglalkoztatásukat, a korábbi munkahelyre való visszatérésüket vagy újbóli elhelyezkedésüket, amit jelen pályázat a munkahelyek adaptációjához szükséges akadálymentesítés és eszközbeszerzés támogatásával egészít ki.

A két pályázat támogatást nyújt a termelő, szolgáltató létesítmények törvény által meghatározott akadálymenetesítéséhez, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához szükséges eszközök, berendezések beszerzése és/vagy átalakításához, valamint a munkahely és a munkaeszközök korszerűsítéséhez.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: Piac&Profit