6 tipp az évvégi hajrá átvészeléséreSzakmai cikk | 2016.12.28.

Nem könnyű elfogadni, de a siker valóban fejben dől el. A stressz, a düh és az aggodalom fő okozói a negatív gondolatok, amelyek mentálisan és fizikailag is rendkívül súlyos problémákat okozhatnak, ezért fel kell ismerni a hétköznapok pezsdítő izgalmát és pozitív periódusait. Murray Newlands, az entrepreneur.com szerzője ehhez 6 tippet ajánl.

1. Légy tisztában a céljaiddal! Ha nincsenek konkrét elképzeléseid, elvesztél. A legjobb módja annak, hogy motivált maradj, ha pontosan megfogalmazod magadnak a következőket: milyen irányba tartok, és hogyan jutok el odáig? Az oda vezető út legyen egyértelmű, jól látható, tele motivációval.

 2. Tartsd szem előtt az eredményeidet!  Gyakran érezzük magunkat kimerültnek, talán frusztráltnak is, ez pedig sokszor saját magunknak köszönhető. Légy büszke az elért sikereidre, egyúttal koncentrálj a jövőbeliekre is! Nagyon fontos, hogy a lelkesedésben soha ne lankadj, tudj építkezni a megélt kudarcaidból.

 3. Emlékezz a munkára, amit már magad mögött tudsz! Sokkal könnyebb azt az utat járni, amit Te magad választottál. Mindig emlékezz arra, hogy ezt a munkát magadért is végzed.

 4Elsősorban másokra gondolj! Állj meg és töprengj el azon, hogy mitől lehetnél jobb. Kezdj el azon gondolkodni, hogyan lehetnének eredményesebbek a dolgok körülötted. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy bármilyen helyzetben megtaláld az előre vezető utat. Tűzd ki a célt, és ösztönözd rá a munkatársaidat is minden nap. 

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: PROFITLINE.HU