5 OK, AMIÉRT ÉRDEMES ZSÓFI GUIDE-NAK LENNIHír | 2016.01.09.

LENGYEL ZSÓFIA LÁTÁSSÉRÜLT TRIATLONISTA, GUIDE-OT KERESS AZ ÚJ SZEZONRA.

Az FTC versenyzője kérdésünkre elmondta - Szeptemberben előző guideom-mal véget ért a közös munkánk, ezért most új segítőt más szóval guidot keresek, akivel együtt sportolhatok, és akár meg van annak is esélye, hogy a riói paralimpián együtt képviselhessük Magyarországot.

Összegyűjtöttük, hogy miért is érdemes Zsófi guidjának lenne.

1. Esély a paralimpiai részvételre

Zsófinak és a leendő segítőjének meg van arra az esélye, hogy részt vehessenek az idei riói paralimpián.  A 2016-os játékokon először rendeznek triatlonversenyt parasportolók számára.

2. Az együtt sportolás öröme    

A látássérült sportoló és segítője egy pár, két egyenrangú fél, akik együtt sportolnak, egy célért küzdenek.  A látássérült sportoló és segítője combjuknál vagy derekuknál összekötve úsznak a nyílt vízben, tandemkerékpáron bicikliznek, és csuklójuknál összekötve együtt futnak.

3. A leendő guide testközelből megismerheti egy látássérült lány mindennapjait

Belegondoltatok, abba, hogy egy látássérült reggelente, hogy öltözik fel? Honnan tudja, hogy éppen elég meleg–e a kávéja? Vagy, hogy egy látássérültnek, nem elég azt mondani, hogy gyere ide, hanem, irányokat kell mondani, vagy, azt, hogy gyere a hangom után.

4. Kalandok külföldön

A versenyek és az edzőtáborok révén az ország és világkülönböző pontjait is bejárhatjátok együtt, és ezek biztosan életre szóló közös élmények maradnak, amely során a jókedv és a humor sem marad majd el.         

5. Külföldi barátokat is szerezhettek  

Segítőként a nemzetközi versenyek során részes lehettek különleges hangulatú viadaloknak, és különböző nemzetbeli sportolókkal ismerkedhettek meg.

A Magyar Triatlon Szövetség felhívása: http://www.trinfo.hu/hirek/lengyel-zsofi-guide-ot-keres/

Tovább az eredeti cikkre

Forrás SPORT MINDIG