5 millió forintot adományozott az E. ON a nagyothalló diákoknakEsemény | 2011.11.20.

Képviselők a pályán az E.ON Energiahatékonysági Kupáján
Országgyűlési képviselők és az E.ON Energiahatékonysági Programjának csapata játszott barátságos labdarúgó mérkőzést október 29-én. A jótékonysági gála keretein belül az E.ON 5 millió forint összegű adományt adott át a Dr. Török Béla Nagyothalló Általános Iskola alapítványának.

Az E.ON szakmai és befektető partnerekkel közösen hozta létre az E.ON Energiahatékonysági Programot (EEP), melynek célja az energiatakarékosság előmozdítása. Az energiahatékonyság növelését az E.ON mint felelős áramszolgáltató egyfelől kipróbált eszközrendszerrel és szakmaisággal, másfelől újszerű módon is szeretné támogatni.

„Hiszünk abban, hogy a fenntartható – energiahatékony – jövő építéséhez kiemelt figyelmet kell szentelni a fiatal generációnak is, hiszen az ő kezükben is van a változás kulcsa, őket kell arra nevelni, hogy vigyázzanak a környezetre és megfontoltan gazdálkodjanak az energiával. Hagyományteremtő céllal többek között ezért került megrendezésre idén első ízben az E.ON Energiahatékonysági Kupa.” – nyilatkozta Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Energiahatékonysági Kupa keretein belül a Dr. Török Béla Nagyothallókat Oktató Általános Iskola tanulóinak futballmérkőzését követően a Csampa Zsolt képviselő vezetésével felvonuló Magyar Országgyűlés Válogatottja barátságos mérkőzésen mérte össze tudását az E.ON Energiahatékonyság Programjában részt vevő E.ON munkatársak és partnerek csapatával.

Az Energiahatékonysági Kupa keretein belül a vállalat képviseletében Pál Norbert 5 millió forintot adományozott a Dr. Török Béla Nagyothallókat Oktató Általános Iskola igazgató-helyettesének. Ezzel az összeggel a nagyothalló gyerekek oktatási és sportolási lehetőségeinek fejlesztését kívánja az energetikai vállalat támogatni.

„Fontosnak tartjuk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy az energiatudatos felhasználásra való nevelést már a gyermekeknél el kell kezdeni. Erre nincs is jobb eszköz, mint a sport, ami egyfajta rendszerességre, tudatos életmódra tanítja a fiatal generációt. E célból is indítottuk el több éve országszerte a Családi Foci elnevezésű programunkat. A kezdeményezés olyan kultúrát próbál meghonosítani Magyarországon, amely a fociban a hangsúlyt a versenyzésről a családok minőségi időtöltésére, az egészséges életmódra helyezi. A programsorozat - amelyben eddig 28 település több ezer családja vett részt -, lehetőséget teremt a gyerekek és a szülők számára a közös kikapcsolódásra egészséges környezetben. Ezért külön öröm, hogy a Dr. Török Béla Általános Iskola élen jár hasonlókezdeményezésekben, hiszen nagyothalló tanulóik komoly csapatukkal rendszeresen részt vesznek labdarúgó tornákon.” – tette hozzá Pál Norbert.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ROYAL MAGAZIN