400 millió forint fogyatékossággal élő emberek ellátására és foglalkoztatásáraHír | 2012.04.17.

A támogatásról szóló döntés értelmében közel háromezer, fogyatékkal élő ember ellátásának minősége fog javulni - fogalmazott Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Bárka Alapítvány Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében tartott sajtótájékoztatón, Dunaharasztiban

Soltész Miklós emlékeztetett arra, hogy számtalan ember van, akinek emberfeletti szenvedést kell elviselnie, sokszor egy életen keresztül, azonban ahhoz is óriási erő kell, hogy őket ápolják és gondozzák. Ennek ellenére – szerencsére – mégis sokan választják ezt a szakmát.

A támogatásról szólva elmondta, hogy a CÉH hálózat megkeresését követően döntés született egy négyszáz milliós keretről, melyből mintegy száz, fogyatékkal élőkkel foglalkozó civil szervezet – köztük a Bárka Alapítvány 4,1 millió forinttal – részesült. Ennek következtében – mint mondta – közel háromezer ember ellátásának minősége fog javulni a közeljövőben.

Nelhübel Henriette, a Civil Érdekvédelmi Hálózat a Fogyatékos Embereknek Szolgáltatást Nyújtó Civil Szervezetekért Egyesület elnöke elmondta, hogy éppen húsz éve működik az a hálózat, mely kis közösségekben biztosítja a munkalehetőséget és az ellátást az arra rászorulóknak. Beszédében köszönetét fejezte ki a támogatásért és üdvözölte a kormány civileket támogató hozzáállását.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KORMÁNYZAT