3200 fogyatékos gyermek előtt tárja ki kapuit a Budapesti VidámparkEsemény | 2012.10.20.

Immáron 14. alkalommal tölthetnek el egy önfeledt délutánt ingyenesen a fogyatékos gyerekek a Budapesti Vidámparkban. A már hagyománnyá vált program szervezői 3200 fiatalt regisztráltak, így a maximum létszám be is telt. A rendezvény idejére mozgás-, látás- és hallássérült, valamint értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekeket várnak a szervezők.

A Budapesti Vidámpark és a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete idén is lehetővé teszi, hogy a fogyatékos gyerekek saját, illetve kísérői felelősségre a park valamennyi játékát kipróbálhassák.

Mint ahogy Táboriné Hídvégi Csillától, a program szervezőjétől megtudtuk, bár a Vidámparkban speciális eszközök nincsenek biztosítva, de a súlyosan sérült gyerekeket szükség esetén kettő, vagy akár három hozzátartozó is elkísérheti, ha a gyerekek speciális igényei ezt megkívánják. A kísérőkön kívül a Vidámpark önkéntesei fognak segédkezni abban, hogy a gyerekek biztonságosan szórakozhassanak. „Bár arról nincs tudomásunk, hogy az önkéntesek külön felkészítésben részesülnének, de az biztos, hogy sokan vannak, nagyon ügyesek, és segítőkészek" – fogalmazott Táboriné Hídvégi Csilla.

A rendezvényre ebben az évben is nagy az érdeklődés. A programra 3200 vendég regisztrálhatott, hiszen ekkora a Vidámpark maximális befogadóképessége. „A túljelentkezőket sajnos vissza kellett utasítanunk" – mondta a program szervezője, aki hozzátette, hogy Magyarország egész területéről várják a látogatókat.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG