3 módszer, hogy ne féljünk az állásinterjún!Hír | 2015.08.28.

Az állásinterjún mindenki ideges: egyesek nagyon, mások kevésbé. A stressz szintjét tudatosan csökkenthetjük.

Nem számít, hogy több évtizedes tapasztalattal rendelkező menedzserről, ambiciózus pályakezdőről vagy egy karrierváltóról van szó, a legtöbbünket az állásinterjúnak már a gondolata is óriási idegességgel és szorongással tölt el. Az állásinterjúk során megtapasztalt stressz szintjét azonban tudatosan csökkenteni lehet. 

Az Undercover Recruiter szakértői cikkében arról ír, hogyan maradjunk nyugodtak és koncentráltak az állásinterjún, vagy legalábbis hogyan kerüljük el, hogy a hatalmas drukk következtében a képességeinkhez viszonyítva jóval alacsonyabb teljesítményt nyújtsunk. Szakértők szerint az állásinterjúk közbeni idegesség egyáltalán nem megalapozatlan, az interjúszituáció ugyanis rendkívül felkavaró, ráadásul az egyik legalapvetőbb érzelmünkre, a visszautasítástól való félelmünkre játszik rá.

Ezen felül az állásinterjú a lehető legtermészetellenesebb helyzet is egyben, ahol egy teljesen idegen emberrel kell beszélgetnünk egy meghatározott ideig, tudván, hogy az illető minden egyes szavunkat meg fogja ítélni és minden megmozdulásunkat elemzi majd. Az illető a nyílt "vizsgálat" után pár hét múlva telefonon vagy e-mailben értesít minket arról, hogy megfeleltünk-e. 

Tovább a teljes cikkre

Forrás: PROFESSION