3 milliós adomány Bajcsy-Zsilinszky Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs OsztályánakHír | 2013.12.26.

Mintegy 3 millió forint értékű adományt adtak át A Bajcsy-Zsilinszky Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának 2013. december 4-én. Az Otto Bock Hungaria Kft. felajánlása egy neurostimulációs készülék, míg a kőbányai Rex-San Kft. adománya hat darab korszerű kerekesszék volt.

A rehabilitációs osztály tornaterme ünnepi külsőt öltött. Az adventi koszorúval díszített asztalon a 2,2 millió forint értékű stimulácisó készülék várta az átadást, a bordásfal mellett pedig az egyenként 85 ezer forintot érő kerekesszékek sorakoztak.

Az adományt felajánló vezetőket és a vendégeket dr. Lippai Zoltán, a rehabilitációs osztály főorvosa és Kiss Judit, az osztály pszichológusa fogadták. Lippai főorvos a 2006-ban bejegyzett, az osztály tevékenységét támogató ÉRREHAB Alapítvány kuratóriumi elnöke, míg Kiss Judit a kuratórium tagja. Ennek a ténynek azért van jelentősége, mert az adományozók az alapítvány közvetítésével jutatták el a stroke betegek ápolásában fontos eszközöket a kórháznak.

Délelőtt tíz órakor Lippai főorvos köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, mindkét adomány sokat segít az osztály munkájában. A kerekesszékeik többsége tizenöt éves, míg az elektromos stimuláló készülék egy rendkívül korszerű eszköz. Kiss Judit elmondta az adományozás technikai menetét, jelezte összesen mintegy 3 millió forintos értékkel gazdagodik az osztály. – Tizenhárom éve dolgozom ezen asz osztályon, és szinte nem is reméltem, hogy ilyen csodás eszközeink lesznek valaha is a gyógyító munkákhoz – fordult örömmel az adományozókhoz. (képünkön dr. Bodnár Attila átveszi az egyik adományt az alapítványtól)

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHAB PORTAL