3,5 millió forinttal támogatja Kaposvár a fogyatékkal élőketHír | 2014.03.07.

Ez tavaly óta nem kötelező feladata az önkormányzatnak, de Kaposvár fontosnak tartja a fogyatékkal élők támogatását - mondta Szita Károly kedden, az adományozó levél átadásánál.

3,5 millió forinttal támogatta Kaposvár a Napsugár Integrált Szociális Intézmény működését. 

- Támogatnunk kell a fogyatékkal élőket, hiszen ők is teljes jogú tagjai a társadalomnak. Ezt bizonyítja az is, hogy a mozgáskorlátozottak szövetsége 220 megváltozott munkaképességű embernek ad munkát Somogyban. Kaposváron 180-an dolgoznak. Értéket és eladható terméket állítanak elő, s tudom, hogy jó helyre kerül ez a pénz - mondta a polgármester.

- 15 éve szoros az együttműködés Kaposvárral, s a pénznél is fontosabb, hogy nem csak anyagiakban áll mellettünk a város, hanem emberséggel is - mondta Dr. Hegedüs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének elnöke, miután átvette a támogatásról szóló adományozó levelet Szita Károlytól. Hozzátette: a 3,5 millió forintot az otthon működésére fogják fordítani, s újabb 13 munkahelyet is teremtenek. Az Egyenesei úton uniós támogatásból pedig kialakítanak egy Somogyban egyedülálló, felnőtt autista embereket foglalkoztató zöldségtermesztő üzemet, ahol biotechnológiai eljárással, úgynevezett aquapóniás technológiával állítanak elő vegyszermentes élelmiszert. Ezek eladására pedig egy boltot is nyitnak, ahol szintén fogyatékkal élők dogoznak majd.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KAPOSPONT