28 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat a Nolato Kft.Hír | 2011.12.09.

Megváltozott munkaképességűeket alkalmaz Győr-Moson-Sopron megyei gyárában a Nolato Magyarország Kft. - hangzott el a svéd tulajdonú cég november 25-ei, mosonmagyaróvári sajtótájékoztatóján.

Az iparban és az orvostechnikában felhasznált műanyag alkatrészeket gyártó vállalat 28 megváltozott munkaképességű - például látás- vagy hallássérült - munkatársat vett fel. A cég 420 embert foglalkoztat.

A megváltozott munkaképességűek alkalmazásának feltételeit teljes egészében saját forrásból teremtették meg - mondta el az eseményen Meleg Norbert gazdasági, informatikai és logisztikai vezető.

Tavaly nyáron indult a próbagyártás, amellyel azt vizsgálták, milyen módon alkalmazhatnak megváltozott munkaképességűeket. Egy évvel később pedig megkezdték az ő speciális igényeikhez alakított, akadálymentesített gyártóterület kialakítását.

Emellett megkezdték a gyárat a közeli vasútállomással összekötő, a megváltozott munkaképességű dolgozóknak biztonságos közlekedési lehetőséget garantáló járda építését, amit a mosonmagyaróvári önkormányzattal közösen finanszíroz a táraság.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: INFOGYŐR