2017-ben is lesz Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap BudapestenHír | 2017.02.05.

2017. tavaszán ismét megrendezésre kerül a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap Budapesten, amely lehetőséget ad fogyatékossággal élő emberek és munkáltatók kötetlen találkozására egy nyílt nap keretében.

A Salva Vita Alapítvány által megszervezett program célja nem a munkaközvetítés, hanem lehetőség nyújtása személyes találkozásra, egymás megismerése és kölcsönös tapasztalatszerzésre.

E speciális napon a programra jelentkező fogyatékossággal élő emberek eltölthetnek egy napot egy számukra érdekes, általuk választott munkahelyen, munkakörben, egy napra kipróbálhatják álmaik munkáját. A munkáltatók a jelentkező igényei, ötletei, álmai alapján kerülnek kiválasztásra, így garantálva, hogy mindenki olyan munkahelyre jusson el, ami őt igazán érdekli, ami az ő álommunkahelye. A programba bekapcsolódó munkáltatónál egy házigazda fogadja a fogyatékossággal élő résztvevőt, az ő munkanapját követheti nyomon a jelentkező, melyben felkészített kísérők is segítik.

Az első Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap 2015 áprilisán került megszervezésre Budapesten egyszerre 15 helyszínen. A megvalósult álmok köre rendkívül széles volt: futballedző, sportriporter, fotós, televíziós műsorvezető, agykutató, tervező mérnök, állatkerti gondozó, szépségtanácsadó, kutyakiképző, énekes, bűnügyi laboráns és még egyéb szakmákban próbálhatták ki magukat a résztvevők.

2016. áprilisában ismét megszervezésre került a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap, ezúttal Budapest mellett még öt vidéki városban, öt civil partner közreműködésével.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: REHABPORTAL.HU