Sokszor feleslegesen ülünk az irodábanTanulmány | 2016.03.29.

Ha valahol, hát a mobileszközök munkahelyi használatát illetően létezik generációs szakadék – derül ki egy friss régiós kutatásból. Méghozzá érdekes, hogy kis- és közepes vállalkozásoknál az „Y" generáció képviselőinek bent kell lenniük az irodában, míg a 44–54 évesek között nagyobb arányban van meg a lehetősége a rugalmas munkavégzésnek. Pedig a mobileszközök és a felhőalapú technológiák ezt kortól függetlenül lehetővé teszik.

Hogyan befolyásolják az üzlet- és a munkavégzés hatékonyságát a legmodernebb technológiák? Javítható-e a munka és a magánélet egyensúlya? Ezekre a kérdésekre is kereste a választ az Ipsos Mori egyik legfrissebb kutatása, amelyet a kis- és közepes vállalkozások körében végeztek húsz országban. A Microsoft támogatásával végzett kutatás arra is kereste a választ, hol tart az üzlet digitalizációja. A kutatásban 6200 olyan embert kérdeztek meg, aki kis- és közepes vállalkozásnál dolgozik és munkája során használ valamilyen mobil eszközt. Mellettük csaknem ötszáz üzleti döntéshozót. Ez Magyarországon háromszáz céget és harminc döntéshozót érintett.

A magasabb beosztásban dolgozók és a kreatív munkát végzők tudják kihasználni az információs és mobiltechnológiákban rejlő lehetőségeket. Sokak szerint a mobiltechnológiák csak akkor segítik érdemben a munkájukat, ha korlátozás nélkül tudnak hozzáférni a céges hálózatokhoz. De nagyon hasznos, hogy bárhol és bármikor el tudják érni a kollégáikat. A magyar kisvállalkozások közel fele gondolja úgy, hogy a technológia jelentős szerepet játszik a jobb munkakörülmények megteremtésében.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE
FORRÁS: NOL.HU