200 millió a megváltozott munkaképességűek képzéséreHír | 2013.11.26.

Uniós pályázaton 200 millió forintot nyert a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete megváltozott munkaképességű emberek képzésére.

A MOZGI elnevezésű projekt nyitórendezvényét szombaton tartották a szegedi IH Rendezvényközpontban.

- Kétszáz emberből választottunk ki 106 olyan megváltozott munkaképességűt, aki a pályázati feltételeknek megfelel. Hatalmas munkát végzett a négy mentorunk, köszönöm nekik. Azt gondolom, ha egy civilszervezet 200 millió forintos pályázatot képes megnyerni és lebonyolítani, akkor az a szervezet a 32 éves múltjával az elsők között van - mondta Tóth Margit, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének elnöke.

- Egy társadalom vagy közösség csak akkor egészséges, és csak akkor viseli jól a mindennapok problémáit, ha egymásra utalva a szeretet mentén dolgozik - vélekedett köszöntő beszédében Bodó Imre, a Szegedi Járási Hivatal vezetője. Bényi Krisztina, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének igazgatója kiemelte: eddig 780 megváltozott munkaképességű személyt tudtak sikeresen visszavezetni a munkaerőpiacra. Próbálnak a civilszervezetekkel szoros együttműködést kialakítani az eredményes munka érdekében.

A 16 hónapos képzési időszakban egyebek mellett pályázatíró, operátor, közbeszerzési referens és sorstársi segítő képesítést szerezhetnek a hallgatók. Illyés Szabolcs projektvezető szerint a végső cél az, hogy igazi közösség jöjjön létre. 2015 áprilisáig közösségfejlesztő és vállalkozói klubokban is részt vehetnek az érdeklődő jelentkezők. A projekthez tartozik még, hogy Szegeden és Csongrádon felújították és akadálymentesítették a mozgáskorlátozottak egyesületének irodáját.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: DELMAGYAR.HU