2,7 millárd forintos keretösszegre pályázhatnak a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégekHír | 2012.06.14.

Az Új Széchenyi Tervben közel 9,5 milliárd Ft áll rendelkezésre megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci elhelyezkedésének segítésére. A támogatás a jelenleg inaktív, valamint az állami és nem állami foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetekben dolgozó megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedését segíti.

„Az elsődleges cél az állami és nem állami fenntartású foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetekben dolgozók nyílt munkaerőpiacra történő visszavezetése, valamint a jelenleg inaktív, megváltozott munkaképességű személyek közül azok visszasegítése a munkaerőpiacra, akik megmaradt munkaképességük alapján tudnak munkát végezni" - áll a Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleményében.

Az állami szervezetek számára meghirdetett pályázat már lezárult, ennek keretében 4,676 milliárd forintot ítéltek meg támogatásként, míg a nem állami fenntartású foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetek szeptember első hetéig nyújthatják be pályázataikat a 2,7 milliárd forintnyi keretösszegre.

A felhívás célja, hogy a nem állami fenntartású foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetek az alkalmazásban álló megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedésének esélyeit növeljék. A pályázókat a megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiacon történő elhelyezkedését speciális, igényeikre szabott felmérésekkel, képzésekkel segítik. 

A program során megvalósul továbbá a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerőpiaci elhelyezését segítő, komplex munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó szervezetek fejlesztése és kapacitásuk bővítése. A közel 2 milliárd forintos pályázati támogatással lehetőség lesz a már működő szolgáltató pontok fejlesztésére, illetve új szolgáltató pontok létrehozásra.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG