175 új munkahely HódmezővásárhelyenHír | 2013.10.29.

125, zömében (75) megváltozott munkaképességű foglalkoztatásával indul Vásárhelyen a szegedi kötöttárugyártással foglalkozó SZEFO Zrt. új fióktelepe, amelyet pénteken avattak fel.

Társaságunk az idén 250 millió forint műszaki beruházást, fejlesztést hajtott végre. 300 új munkahelyet teremtett, bővítettük a piaci pozíciónkat, nem elsősorban új partnerekkel, hanem új termékek gyártásával. Többek között ez tette lehetővé, hogy a vásárhelyi fióktelepet úgy tudjuk 125 dolgozóval megnyitni, hogy valóságos termelőmunkát végzünk – fogalmazott pénteken Kiss Sándor, a szegedi kötöttárugyártással foglalkozó SZEFO Zrt. vezérigazgatója.

Még a nyáron kezdődött a munka a Bocskai utcai épületben, amelyet a város biztosít a 100 százalékos állami tulajdonban lévő, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégnek. Alkatrészszerelőként (a Legrand Magyarország Zrt.-nek áramelosztó-szabályozó készülék gyártására) és varró munkakörben dolgoznak Vásárhelyen.

Most 125-en, jövőre 175-en jutnak lehetőséghez – közölte Lázár János országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. – Az idén végre sikerült érdemi változást elérni a munka világában. Manapság annyi ember dolgozik, mint a rendszerváltozás idején. Vásárhelyen 3500 álláskereső volt 2010-ben, idén 1500-an kevesebb. Először fordul elő, hogy hazánkban legális keretek között majdnem 4 millióan dolgoznak, akik után adót, járulékot fizetnek. Még ez is kevésnek tűnik, 5 milliónak kellene járulékot és adót fizetni, hogy az ország működőképes legyen. A 90-es években tudatosan emberek százezreit terelték a rokkantnyugdíj irányába. Ma hazánkban közel 1 millió megváltozott munkaképességű él, közülük csak 140 ezernek tudunk állást biztosítani, miközben más európai országokban a megváltozott munkaképességűek fele dolgozik. Rokkantnyugdíjak helyett munkát szeretnénk adni, az egészségi állapottól függően – fejtette ki.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ