13 bevált tipp: így kommunikáljunk a főnökkel!Hír | 2016.08.18.

A világhírű kommunikációs szakértő elárulja olvasóinknak a legjobb módszert!

A képesség, hogy eredményesen tudunk tárgyalni a főnökünkkel, az egész pályánkra és minden napunkra hatással van. Fontos karrierépítő eszköz a kelléktárunkban az, hogy megtaláljuk a megfelelő kommunikációs nyelvet vele, és következetesen alkalmazzuk is. Brian Tracy kommunikációs guru segítségével megmutatjuk olvasóinknak ehhez a jól bevált tippeket! Nézzük!

13 dolog, hogyan kommunikáljunk a főnökünkkel:

1. Mindig alaposan készüljünk fel a megbeszélésre. A vezetőnk munkaidejének akár több mint a felét különböző tárgyalásokkal töltheti. Ha vesztegetjük az idejét, az végzetes hiba.

2. Írjunk vázlatot, és ennek mentén haladjunk.

3. Jegyzeteljük le azt is, amit ő mond nekünk. Fontos, mert így jobban megmarad és őt is megtiszteljük ezzel.

4. Legyünk pontosak! Inkább érjünk oda hamarabb és várjunk a kezdésig, minthogy lihegve, feszülten essünk be az utolsó pillanatban. A kiváló szakemberek kiegyensúlyozottak.

5. Ha mi kezdeményezzük a megbeszélést, legyünk tökéletes házigazdák és gondoskodjunk arról, hogy olajozottan és hatékonyan folyjon a tárgyalás.

6. Legyünk határozottak, optimisták és megnyerőek!

7. Az őszinteség az intelligens és felelősségteljes emberek tulajdonsága. Valljuk be bátran, ha valamiről nincs fogalmunk, háttérismeretünk, és kérdezzünk! A közös cél lebegjen a szemünk előtt, hogy a feladatunkat a tőlünk telhető legjobb módon elvégezzük. Ehhez lehet, hogy újat kell tanulnunk. Tegyük meg!

8. Fejezzük ki bizalmunkat és elfogadásunkat a vezetőnkkel szemben! Kérjük ki a tanácsát, véleményét!

9. Hagyjuk, hogy taníthasson, mentorálhasson minket a vezetőnk! Azaz adjuk meg a lehetőséget arra, hogy ő is végezhesse a munkáját!

10. Ha becsatlakozunk egy olyan megbeszélésre, ahol a főnökünk is jelen van, mindig alaposan tájékozódjunk a találkozó céljáról, és gondoljuk át, mit tudunk mi magunk hozzátenni.

11. Sose üljünk végig passzívan egy megbeszélést se! Sőt! Ha lehetőség adódik rá, akkor már az első 5 percben tegyük meg észrevételünket. Hihetetlenül nagy ereje van ennek, éljünk vele!

12. Ha nincs más ötletünk, javaslatunk, legalább kérdezzünk és figyeljünk aktívan!

13. Köszönjük meg a vezetőnk figyelmét és energiáját, amelyet a szakmai fejlődésünkbe és a feladatunk minél sikeresebb elvégzésébe fektet!

Gondoljuk át a fentieket, és teszteljük, hogyan működik a vezetőnkkel való kommunikáció fejlesztésénél. Ám ha nagyon reménytelennek látjuk a helyzetet, azt se feledjük: megoldás mindig van.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PROFESSION