120 településen várja az adományokat az ÉlelmiszerbankHír | 2016.11.25.

2016-ban ismét megszervezi hagyományos karácsonyi élelmiszer adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, három napon keresztül, november 25-én, 26-án és 27-én várják a lakosság élelmiszer-adományait országszerte közel 120 település majd 200 nagyáruházában.

Az Élelmiszerbank célja, hogy a korábbi évekhez hasonlóan egyéni, civil és vállalati önkéntes összefogással a lehető legtöbb rászoruló karácsonyát tegye szebbé élelmiszer-adományok segítségével. A karitatív gyűjtéshez az idei évben is csatlakoztak a Centrál Színház művészei –Pokorny Lia, Papp János és művésztársai is önkéntesként támogatják az akciót.

Konzerv, étolaj, cukor, csokoládé, tartós tej, bébiétel, tészta, liszt – ezekből a tartós élelmiszerekből 2015-ben mintegy 270 tonnát gyűjtött össze önkéntesei segítségével a Magyar Élelmiszerbank a karácsonyi adománygyűjtő hétvégén. Ebből a mennyiségből közel 40 ezer csomagot állítottak össze és juttattak el karitatív szervezeteken keresztül a rászoruló családoknak.

Az immár hagyományos lakossági élelmiszergyűjtő akció célja, hogy szolidaritásra hívja a vásárlókat, akik segítségével ebben az évben is minél több nélkülöző kívánsága teljesülhet. A szervezet egész évben azért dolgozik, hogy a rászorulók közül minél többen jussanak élelmiszerhez, az év végi ünnepek környékén azonban minden évben növekszik az adománykérők száma. Ilyenkor az Élelmiszerbank a lakosság segítségét is kéri a megfelelő mennyiségű tartós élelmiszer összegyűjtéséhez.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: ORIENTPRESS.HU