12 aranyköpés profiktól: a sikeresebb karrierért!Hír | 2016.07.05.

Tanuljunk a nagyoktól az önbizalmunk és az önértékelésünk tudatosabb kezelése, a főnökkel való jobb kommunikáció és mások nevének megjegyzése terén!

A saját tapasztalatok szerzése nagy kincs, hiszen ezáltal fejlődünk és jutunk előbbre. Ám az még szerencsésebb, ha a negatív élményeket nem feltétlenül a saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg, hanem mások életbölcsességeit megismerve sajátítjuk el a felismeréseket.

Cikksorozatunkat ebben a szellemben állítottuk össze, négy kiváló és sokat látott-tapasztalt szakértő aranyat érő gondolatát osztjuk meg olvasóinkkal.

Brian Tracy, a nemzetközi önbizalomguru segítségével megtanulhatjukmiért érdemes az önbizalmunk növelésére akkora figyelmet szánni.

"Minél megingathatatlanabb az önbizalmad, annál kisebb hatást gyakorolnak rád az átmeneti kellemetlenségek és csalódások.”

"Kivételes emberi lény vagy! Több mint ötvenmilliárd az egyhez az esélye, hogy sosem születik másvalaki a tehetségek, készségek és képességek ama egyedülálló kombinációjával, amellyel te rendelkezel, és latba vethetsz az életedben.”

"Mindegyikünknek van egy vagy több kiválósági területe, melynek megfelelő kiaknázása lehetővé teszi a számunkra, hogy jószerivel bármit elérjünk, megtegyünk vagy megszerezzünk, amire csak vágyunk.”

Szendi Gábor, Az önértékelés csapdájában c. könyv szerzője felvillantja előttünk annak a rejtélyét, hogy miért is ragaszkodnak az emberek a saját negatív önértékelésükhöz.

"A negatív énképnek, ha ezt már sikerült tudatni és elfogadtatni másokkal, az az előnye, hogy senki sem vár el az illetőtől olyat, ami kibillentené a lelki egyensúlyából.”

"Ha, mondjuk egy új beosztott képességeit túlértékelve, a főnöke bedobja őt a mély vízbe, és megbízza azzal, hogy tárgyaljon külföldi partnerrel, akkor a beosztott annyira szorongani fog a feladattól, hogy vagy beteget jelent, vagy felsül a tárgyaláson, és a visszajelzésekből a főnök megérti, hogy ezt az embert nem lehet ilyesmire használni.”

"Ha az illető a helyére kerül, ugyan lefokozódik a főnöke és a kollégái szemében, de legalább többet nem kérnek tőle erejét meghaladó feladatot. Így verekszi ki magának a negatív önértékelésű ember az őt megillető helyet. Mert ezek az emberek azt szeretik, ha mások megerősítik a negatív önértékelésüket.”

Tovább a teljes cikkre

Forrás: PROFESSION