RSSHíreink

Keresés

8 ok, amiért nem hívnak vissza az állásinterjú után 2017.04.29.

Az első interjú kör meglepően jól ment, ám hetek teltek el, és semmi hír a cég felől. Végül megkapod az elutasító e-mail, amelyről szinte ordít, hogy automatikusan generált, klisékkel teli szöveg, és persze semmi magyarázat nincs arra, vajon miért nem feleltél meg az elvárásoknak. Mi lehetett a baj?

tovább

Fogyókúrarekord Magyarországon 2017.04.29.

Több mint harmincan vettek részt a MediFitness™ Orvos- és Sporttudományi Központ által meghirdetett „Legyünk Együtt Testzsírcsökkentő Rekorderek!” program első turnusában, a zárómérések eredményei pedig minden korábbi várakozást felülmúltak.

tovább

Egyszerűbben hosszabbíthatják meg jogosítványukat a siket és nagyothalló járművezetők 2017.04.28.

Egy várva várt rendeletmódosításnak köszönhetően a gépjárművezetői engedély meghosszabbításakor esedékes egészségi alkalmassági vizsgálat már a siket és nagyothalló személyek esetében sem jelent speciális orvosi vizsgálatokat.

tovább

Albínó Benett-kenguru Szegeden 2017.04.28.

Újra albínó Benett-kenguru (Macropus rufogriseus) született a Szegedi Vadasparkban. Különleges látvány fogadja azonban a látogatókat, a fehér kölyök egy szürke nőstény erszényéből bújik néha elő, az albínó anya pedig átlagos kicsinyét gondozza - közölte Veprik Róbert igazgató.

tovább

A lépcsőzés jobb, mint a kávézás 2017.04.27.

Több energiát érezhetnek magukban az emberek, akik néhány percet lépcsőznek, mint akik kávéval indítják a napjukat.

tovább

30 évet várni a helyes diagnózisra: ilyenek a ritka betegséggel élők mindennapjai 2017.04.27.

„Csak találgatni tudok, hogy mi a baja. Pályafutásom során még nem találkoztam ilyen esettel. Erre a betegségre nincs gyógymód.” Ilyen és ezekhez hasonló mondatokkal szembesülhetnek azok, akik valamilyen ritka betegségben szenvednek, életüket pedig gyakran csak egy szerencsés véletlennek köszönhetik. 

tovább

Magyar technológia jelenthet megoldást az autizmussal élőknek 2017.04.26.

Világon egyedülálló módon hangsúlyos és konkrét eredményeket ért el egy magyar technológia az autizmussal élők esetében. Nem hókuszpókuszról vagy gyógyszeres kezelésről van szó: a Stabil Pont Technológia az autizmus kiváltó okait, megjelenési formáit vizsgálva kézzelfogható eredményeket ért el egy 15 éves kisfiú – és családja – életében.

tovább

Kinek jár közgyógyellátás? 2017.04.26.

A közgyógyellátással kapcsolatos legfőbb tudnivalókat a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. Rendelet és a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szabályozza.

tovább

Így teszi tönkre a klímaváltozás a lelki egészségünket 2017.04.24.

Most kezdi igazán megbosszulni magát mindaz, amit az ember az évszázadok során a Földdel művelt. A folyamatosan emelkedő átlaghőmérséklet, a hatalmas viharok és természeti katasztrófák nemcsak az élőhelyünket pusztítják el, hanem egy friss jelentés alapján a mentális egészségünket is rombolják.

tovább

Korlátozott az epilepsziások munkavállalása 2017.04.24.

Fenn kell tartani azokat a korlátozásokat, amelyek az epilepsziás betegek munkavállalási és cselekvési lehetőségeit meghatározott területeken beszűkítik, mert a rohamokat elodázó gyógyszerek nem minden betegnél és nem minden időben egyformán hatásosak.

tovább

Integrációt segítő program indul újbuda iskoláiban 2017.04.23.

Új program segíti a fogyatékos emberek integrációját Újbudán. Az „Osztályfőnöki óra!” című program újszerű megközelítéssel kapcsolja össze a gyerekeket, a szülőket, a pedagógusokat, annak érdekében, hogy szemléletük a fogyatékos emberekkel kapcsolatosan befogadóbbá és elfogadóbbá váljon.

tovább

Új tüdőrákkezelési módszereket támogat az OEP 2017.04.22.

Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017. április 1-től érhetők el.

tovább

A jóga segíthet a súlyos depresszió tüneteinek enyhítésében 2017.04.21.

A szakemberek felfedezték, hogy a jóga és a komplex légzőgyakorlatok segítenek a klinikai depresszió tüneteinek enyhítésében. 

tovább

„Ne sajnáld szegény gyereket, mert nincs keze, inkább annak örülj, hogy játszik!” 2017.04.21.

„A fiúk általában szuperhősös tematikájút szoktak kérni, a lányokéra inkább süni, maci, ilyesmi kerül, de volt egy lány, aki azt kérte, hogy az ő keze legyen fekete és türkiz, ami elég menő lett” – már Magyarországon is elérhető az a szerveződés, amely önkéntesek odaadásán alapulva végtaghiányos gyerekeknek állít elő 3D-nyomtatóval készülő műkezeket és egyéb protéziseket. Az e-NABLE Magyarország munkatársaival beszélgettünk.

tovább

Még mindig kevesen járnak szűrővizsgálatokra 2017.04.20.

Nem járnak rendszeres szűrővizsgálatokra a magyarok, pedig elhízással kapcsolatos gondokkal, magas vérnyomással, ízületi és érrendszeri problémákkal is küzdenek – írja a Népszava csütörtöki számában Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramjának eredményeire hivatkozva.

tovább