RSSHíreink

Keresés

KÉZENFEKVŐ MEGOLDÁSOK A MUNKA VILÁGÁBAN 2016.11.03.

INFORMÁCIÓS KONFERENCIA ÉS WORKSHOP

tovább

III. MEF konferencia - Megváltozott munkaképességű és fogyatékos munkavállalók toborzása és kiválasztása 2016.10.17.

Magyarország első, 2010-ben alakult, munkaadókat tömörítő önszabályozó esélyegyenlőségi szakmai és érdekvédelmi szervezeteként, a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma (MEF) fontosnak tartja a megváltozott munkaképességű és fogyatékos emberek nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatását.

tovább

III. MEF KONFERENCIA 2016.09.14.

A MEF 2016. október 26-án, szerdán szakmai konferenciát tart.
tovább

AUTIZMUS ÉS VISELKEDÉSPROBLÉMA – KINEK A PROBLÉMÁJA? 2016.08.28.

 A megértés és megelőzés - A Pozitív Viselkedéskezelés segítségével (workshop)

tovább

TENISZ - VASÁRNAPTÓL ERZSÉBET-TÁBOR AZ INTEGRÁCIÓ JEGYÉBEN 2016.06.23.

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a közel 100 fős tenisz Erzsébet-tábor Zánkán. A szervezők Sebestyén Kata és Szávay Ágnes minden évben újabb meglepetéssel szolgálnak Magyarország első és egyetlen integrált tenisz táborában.

tovább

Különös fejlődés – speciális megsegítés (a MAGYE éves konferenciája) 2016.05.23.

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete Baján rendezi meg 2016. évi XLIV. Országos Szakmai Konferenciáját. A konferencia kerettémája: "Különös fejlődés – speciális megsegítés". A konferencia időpontja: 2016. június 23-25.

tovább

Világhírű vak zongorista csap a billentyűk közé Debrecenben 2016.04.29.

Debrecen – Különleges élményt ígér a közönségnek a Gál Domonkos Quartet és Márkus Norbert koncertje a Sikk klubban.

tovább

Vivicittá - az autizmussal élőkért futnak a résztvevők 2016.04.08.

Az autizmussal élőkért futnak jövő szombaton és vasárnap a Margitszigeten rajtoló 31.Telekom Vivicittá Városvédő Futás indulói, a kétnapos eseményen részt vevők száma idén is meghaladja a húszezret.

tovább

INTEGRÁLT ÖRÖMFUTÁS – VÁLTÓFUTÁS 2016.04.07.

A rendezvény célja:

figyelemfelhívás a mozgás fontosságára, invitálás közös sportolásra, fogyatékossággal élőknek és épeknek egyaránt. Nem a győzelem a cél, hanem a közös élmények megtapasztalása.

tovább

A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci helyzete az Üzleti kávézóban 2016.03.31.

Az áprilisi Üzleti kávézó a nők munkavállalását támogató atipikus munkaformák elterjedéséért dolgozó JÓL-LÉT Alapítvány, és a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerő-piaci elhelyezkedését segítő Motiváció Alapítvány közös programját mutatja be.

tovább

A GÁT CÍMŰ ELŐADÁS AZ ESÉLYEGYENLŐSÉG JEGYÉBEN WEISZ FANNIVAL 2016.03.18.

A gát című előadás - amely az idei POSZT versenyprogramjába is bekerült - ezúttal azokat segíti maradandó művészeti élményhez jutni, akiket érzékszervi fogyatékosságaik távol tartanak a színház világától, ugyanis március 20-án délután ismét többszörösen akadálymentesített körülmények között várja a látás- és hallássérült közönséget a kaposvári Csiky Gergely Színház.

tovább

Mindennapi küzdelmek, ritka betegségek 2016.02.21.

Szakmai és ingyenes családi szórakoztató programok a Ritka Betegségek Világnapján!

tovább

Nyílt napot szervez a Fogyatékosügyi Központ 2016.01.15.

A sajátos nevelési igényű középiskolás diákok és szüleik megfelelő tájékoztatása érdekében Nyílt Napot szervez a jelentkezni szándékozó középiskolai tanulók, szüleik és tanáraik számára az ELTE Fogyatékosságügyi Központ.

tovább

Szuper programok, ingyenes szűrések a 10. Egy Csepp Világnapon 2015.11.14.

Ingyenes családi egészségnappal és szuper programokkal várnak a 10. Egy Csepp Világnapon november 15-én a SYMA Csarnokban.

tovább

Ez az éjszaka végre mindenkié! 2015.10.14.

A nem akadálymentes közlekedés, a villogó fények, a szórakozóhelyek nem megfelelő elrendezése közel  68 ezer 18-35 éves fiatal, fogyatékossággal élő számára nehezíti meg az éjszakai életbe való bekapcsolódást. A Fehér Paradicsom Klub kezdeményezés célja egy olyan kulturális helyszín létrehozása, ahol az akadálymentesítés többet jelent egy akadálymentes mosdónál. A kezdeményezés egyik első lépéseként kerül megrendezésre október 15-én ’Az éjszaka mindenkié!’ rendezvény.

tovább