Ökológiai médiatábor hátrányos helyzetű gyermekeknekHír | 2016.06.24.

A Pillangó Fejlesztések 2016-ban különleges nyári programot kínál a borsodi kistelepüléseken élő fiatalok számára. Az újszerű kezdeményezésként életre hívott táborba Magyarország elmaradott településein élő, a környezetvédelem és a multimédia világa iránt érdeklődő gyerekeket várják

Nyolc borsodi kisfalu 35 felső tagozatos diákja vesz részt idén a Pillangó Fejlesztések és a Canon közös táborában. A táborlakók olyan környezetvédelem és fenntarthatóság iránt érdeklődő gyerekek, akik a „zöld” téma kapcsán szívesen nyernek bepillantást a videofilm készítés, vágás, a fotózás és a közösségi média felelősségteljes használatába.

A táborban az élményalapú tanulást előtérbe helyező munka két csoportban zajlik. Az ökológiai csoport tagjai – szakemberek vezetésével – feltérképezik saját településük természeti helyzetét, és kidolgoznak egy helyben megvalósítható tervet, illetve a hétköznapokban is egyszerűen kivitelezhető környezetvédelmi praktikákkal gyarapítják tudásukat.

A „média” csoportban tevékenykedő gyerekek mindeközben a Canon által biztosított videokamerák és fényképezőgépek használatának fortélyaival ismerkednek; illetve képzett oktatók és médiaszakos diákok segítségével kaphatják lencsevégre az ökológia csoport munkájának különféle mozzanatait. Az anyagok rögzítése után azok szerkesztésében és megosztásában is aktívan részt vesznek.

A résztvevők már a tábor előtt bizonyították elhivatottságukat a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt. Pályamunkaként plakátot, rajzot, makettet, videót vagy leírást küldtek arról, hogyan fejlesztenék és tennék élhetőbbé környezetüket.

A Pillangó Fejlesztések és a Canon nem korlátozta a programot csupán a tábor résztvevőire: a vállalat közösségi médiával foglalkozó szakemberei a tábor meghirdetésekor mintegy 500 felső tagozatos diáknak tartottak előadást a közösségi média veszélyeiről és felelősségteljes használatáról, és a Pillangó Fejlesztések Önkéntesei is felhívták a figyelmet fenntarthatóság fontosságára.

Nyílt nap

A diákok munkáját a táborlakókon, táborvezetőkön kívül a szülők, településvezetők és az érdeklődő újságírók is megismerhetik. A Pillangó Fejlesztések 2016-os Ökológiai médiatáborának záró eseményén ugyanis a résztvevők a saját maguk által készített videókon és képeken keresztül mutatják be a hét során elsajátított tudásukat.

Nyilvános sajtónap: 2016. június 29. 16.00 – 19.00
Helyszín: Bükkszentlélek, turistaház

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: CRHUNGARY.EU