KözleményTörvényi változás | 2012.03.27.

Közlemény a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvényben meghatározott határidőről:

A hivatkozott törvény 33. §-a alapján a 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban, rendszeres szociális járadékban részesülő - az öregségi nyugdíjkorhatárt 5 éven túl betöltő, azaz 1954. december 31-ét követően született - személyek ellátását 2012. január 1-jétől rehabilitációs ellátásként folyósítja a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (az ellátás összege megegyezik a 2011. december hónapra járó - a III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülők esetén a 2012. januári nyugdíjemelés mértékével növelt - ellátás összegével).

A nyugdíjfolyósító szerv az érintett személyeket 2012. január 31-éig tájékoztatta - egyebek mellett - arról, hogy amennyiben keresőtevékenység végzésére rehabilitáció nélkül nem képesek, a lakó- vagy tartózkodási hely szerint illetékes megyei/fővárosi kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságához 2012. március 31-éig postai úton vagy személyesen benyújtott nyilatkozatukban kérhetik a komplex minősítés elvégzését, továbbá arról is, hogy e jognyilatkozat elmulasztása milyen jogkövetkezményekkel jár.

Amennyiben ugyanis az érintett személy 2012. március 31-éig nem kéri a komplex minősítés elvégzését, rehabilitációs ellátását 2012. május 1. napjával meg kell szüntetni.

[A 2012. március 31-ei határidő elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjeszthető.]

A komplex minősítésre vonatkozó nyilatkozatot az érintettek postai úton megkapták, de a nyomtatvány kitölthető és letölthető formátumban megtalálható az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján (http://www.onyf.hu/) a Nyomtatványok -> További nyomtatványok -> Nyugdíjigénylés menüpontban is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ONYF