Így kezelik a stresszt a sikeres emberek | 2016.08.31.

A stressz sajnos része a legtöbb ember mindennapi életének, és mivel nem tudjuk elkerülni, különösen nem a munkahelyen, meg kell tanulnunk kezelni. A felmérések szerint a sikeres embereknek megvannak a módszerei, hogy hogyan tegyék ezt. Lássunk néhány használható tippet!


Legyünk hálásak azért, amink van

Ez egy cseppet “oprahwinfreysen” hangzik, de a hálánk megélése, kifejezésének gyakorlása pszichológiailag bizonyított módon csökkenti a stresszt és segít fenntartani a pozitív életszemlélet. Pozitív életszemlélettel pedig nem csak boldogabbak hanem termelékenyebbek is lehetünk – mondja Bernard Marr vezetési tanácsadó, az Enrepreneur.com-on megjelent cikkében.

Maradjunk pozitívak

Könnyebb mondani, mint megtenni, igaz? Néha. De a sikeres emberek általában pozitívak. Ők a kudarcokat a növekedés lehetőségeinek álcájaként látják. Ha valami nem sikerült, a tanulságokat keresik ahelyett, hogy azon rágódnának, hogy mi lett volna ha… Ez segít fenntartani a pozitív gondolkodást és hatékonyan csökkenti a stressz szintjét. Próbáljuk meg átformálni a negatív gondolatainkat! Ha elkezdünk valamin rágódni, tereljük afelé a gondolatainak, hogy ebből a helyzetből mit tudunk tanulni?

Középpontban a haladás, nem a tökéletesség

Senki sem tökéletes. Még a bolygónkon élő legsikeresebb emberek sem. A sikeres emberek nem bánják, ha valami nem sikerül gyorsan, nem megy elsőre. Nem baj, tanulnak belőle és továbblépnek. Hiába a nyomás, ne hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a tökéletesség kultusza, mert a az állandó megfelelni vágyás hatalmas stresszt okoz. Tegyük le a folytonos tökéletesség súlyos terhét és koncentráljunk inkább arra, hogy hogyan fejlődünk.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: PIACESPROFIT.HU